Prijava

Vaša prijava

Obavijest mještanima naselja Pavučnjak, Mali Lipovec i Veliki Lipovec


Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 30/23) obavještavaju se mještani naselja:

  • Pavučnjak koji koriste lokalne vodovode Pavučnjak – Šolčići i Pavučnjak – Kirini da voda iz istih nije ispravna za korištenje
  • Mali Lipovec koji koriste lokalni vodovod Mali Lipovec da voda iz istog nije ispravna za korištenje
  • Veliki Lipovec koji koriste lokalni vodovod Veliki Lipovec da voda iz istog nije ispravna za korištenje.

Dana 20. svibnja 2024. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnih vodovoda Pavučnjak – Šolčići i Pavučnjak – Kirini u naselju Pavučnjak, lokalnog vodovoda Mali Lipovec u naselju Mali Lipovec i iz lokalnog vodovoda Veliki Lipovec u naselju Veliki Lipovec.

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.