Prijava

Vaša prijava

Gradovima i općinama dodijeljeni 3,5 milijuna eura vrijedni ugovori


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je gradonačelnicima i načelnicima 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore za realizaciju 108 projekta iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima.

Od spomenutog iznosa najviše sredstava odnosno 1,6 milijuna eura osigurano je kroz Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu za 32 projekata kojima se sufinancira izgradnja i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Za 33 projekta u gospodarstvu osigurano je gotovo 840 tisuća eura od čega 550.000 eura za opremanje poduzetničkih zona te 338.045 eura za sufinanciranje EU projekata. S ciljem gradnje i uređenja infrastrukture na ruralnom području dodijeljeno je nešto više od milijun eura za 43 projekta.

Župan Stjepan Kožić zahvalio se gradovima i općinama koji osmišljavaju projekte i prijavljuju ih na javne pozive i natječaje Zagrebačke županije. „Zahvaljujući ovim sredstvima gradovi i općine mogu realizirati svoje projekte kojima se jača gospodarstvo, potiče ravnomjeran razvoj svih dijelova županije te podiže razina kvalitete života građana“, istaknuo je Kožić. Izrazio je zadovoljstvo što je Zagrebačka županija prva županija u državi prema indeksu razvijenosti, a poduzetnici postižu zavidne rezultate te su zauzeli visoko drugo mjesto, odmah iza poduzetnika Grada Zagreba prema kriteriju ukupnih prihoda, prosječnoj neto plaći i izvozu.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk zahvalio se na dodijeljenim sredstvima te poručio kako je Zagrebačka županija predvodnik gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Podsjetio je na mnogobrojne mjere Vlade, važnost europskih sredstava, ali i kvalitetne programe i projekte jedinica lokalne i regionalne samouprave. „Upravo sinergija svih razina vlasti, lokalne, regionalne i nacionalne preduvjet je uspjeha svake sredine pa i naše županije“, zaključio je Turk.