Prijava

Vaša prijava

Samobor obilježio 782. rođendan


Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Samobor je obilježio svoj 782. rođendan.

„Danas s ponosom možemo reći da Samobor nikad nije imao veći proračun, niti je ikada bilo više projekata u realizaciji. To nije samo rezultat brojki i financijskih planova, već rezultat zajedništva, predanog rada i ljubavi prema našoj zajednici“, rekla je gradonačelnica Petra Škrobot. Naglasila je da je Samobor mjesto zajedništva, gdje se poštuju tradicije, ali i gleda prema budućnosti.

„Naša snaga leži u našoj različitosti, u jedinstvenom duhu našega grada, koji je otvoren za sve, ali istovremeno brižno čuva ono što nas čini posebnima“, rekla je gradonačelnica, zahvalivši svima koji daju svoj doprinos rastu i razvoju grada. U ime predsjednika Hrvatskoga sabora, predsjednik Vlade RH i Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Napretku ovoga grada snažnu podršku daje i Zagrebačka županija, na svim područjima - od zdravstva, prosvjete, gospodarstva, poljoprivrede...“, rekao je Kolarec. Posebno je naglasio četiri projekta.

„Izuzetno smo ponosni na Regionalni centar kompetentnosti, sagrađen na tri lokacije. Jedna od njih je u Samoboru. U ovoj godini osigurali smo gotovo 1,9 milijuna eura za izgradnju novog objekta Glazbene škole 'Ferdo Livadić'. Također, počela je energetska obnova Doma zdravlja u Samoboru, vrijedna 5,3 milijuna eura. Grad Samobor prijavio je sedam objekata javne namjene stradalih uslijed potresa. Županija je putem javnog poziva za obnovi tih objekata potpisala ugovore s Gradom u vrijednosti od 607.000 eura“, rekao je Kolarec.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik RH Zoran Milanović.

„Vaš proračun od 100 milijuna eura jako je ozbiljan novac. Novac s kojim se daju čuda napraviti u rukama ozbiljnih i odgovornih ljudi“, uz ostalo je rekao Milanović.

Za sjednice je potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji Samobora i Valpova, a dodijeljena su i javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelu primili su Itana Bukovac i Marijan Karlović.


Održana 15. Štruklijada, štrudlijada i kestenijada

Pijan prošao kroz crveno pa dobio uvjetnu kaznu