Prijava

Vaša prijava

Započeo postupak strateške procjene utjecaja na okoliš Plana razvoja Zagrebačke županije za period 2021.-2027.


Zagrebačka županija započela je postupak strateške procjene utjecaja na okoliš Plana razvoja Zagrebačke županije za period 2021.-2027. godine.

Plan razvoja Zagrebačke županije temeljni je strateški planski dokument jedinice područne (regionalne) samouprave, kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja u svrhu jačanja razvojnih potencijala.

„Poslali smo pozive javnim institucijama koje će u roku 30 dana dostaviti svoje prijedloge o sadržaju Strateške studije. Nakon toga kreće se s izradom Strateške studije koja je podloga za procjenu utjecaja na okoliš Plan razvoja Zagrebačke županije“, pojasnio je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije nadodavši kako će o sadržaju strateške studije provesti i javne konzultacije.

Ciljevi i programska polazišta Plana razvoja Zagrebačke županije za period 2021.-2027. godine su povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva, zelena županija čiji se razvoj temelji na ekološkoj i inovativnoj proizvodnji hrane i razvoju pametnih sela, poboljšanje infrastrukture i kvalitete života održivim korištenjem prirodnih resursa i kulturnih dobara te razvoj ljudskih resursa i unaprjeđenje upravljanja razvojem.

Voditelj izrade Plana razvoja Zagrebačke županije za period 2021.-2027. godine je regionalni koordinator- Razvojna agencija Zagrebačke županije, a postupak strateške procjene provodit će nadležno tijelo Zagrebačke županije – Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije.