Prijava

Vaša prijava

Više od 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Preko 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, a velik broj intervencija zbog razornog potresa bilježe i vatrogasci kontinentalnih županija, najviše u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica u četvrtak.

Vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije tijekom 30. prosinca aktivno su radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. 

"Trenutno smo stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada. Vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić. 

Tijekom srijede, uz oko 400 vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano više od 410 vatrogasaca sa 115 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP HVZ-a. 

{"RELATED":3955368}

Vatrogasne snage na terenu su bile i tijekom noći, a saniranje posljedica i smanjenje ugroza za stanovništvo radit će i sljedećih dana.

Na teren su poslane dodatne vatrogasne snage Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Ličko-senjske županije s ukupno 43 vatrogasca i 20 vatrogasnih vozila.

Što se tiče vozila, 15 ih je opremljeno za rad na visini, dva vozila su za prijevoz vatrogasaca, jedna autocisterna te dva zapovjedna vozila, a raspoređeni su na području Siska, Petrinje, Gline te općine Majur. 

Na području Gline premještene su snage Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split, Šibenik i Zadar te vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Šibensko-Kninske županije.

Vatrogasci kontinentalnih županija bilježe velik broj intervencija 

Potres je ostavio posljedice i u Gradu Zagrebu. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba tijekom srijede imali su oko 135 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, skidanje crjepova i fasada te ostalih izviđanja vezanih za procjenu stanja građevinskih objekata. 

Vatrogasci Zagrebačke županije jučer su imali oko 114 tehničkih intervencija, a najviše na području Zaprešića, Ivanić Grada, Jastrebarskog, Pokupskog i Kravarskog. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovalo 417 vatrogasaca sa 133 vatrogasna vozila.

{"RELATED":3955228}

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su 22 tehničke intervencije na području Zaboka, Velikog Trgovišća, Klanjca, Marije Bistrice i Krapine. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca s 35 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci Varaždinske županije su imali 13 tehničkih intervencija na kojima su sudjelovala 74 vatrogasca sa 17 vatrogasnih vozila. U Karlovačkoj županiji, zabilježena je 21 intervencija, uglavnom na području grada Karlovca. Bilo je angažirano 100 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila.

U ostalim kontinentalnim županijama zbog posljedica potresa zabilježeno je oko 30 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovao ukupno 141 vatrogasac s 48 vatrogasnih vozila.