Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji organizirano masovno cijepljenje u 9 gradova


Masovno procjepljivanje šire populacije protiv COVID-19, cjepivom Pfizer, na području Zagrebačke županije organizirano je ove subote, 20. ožujka 2021. godine, u svim županijskim gradovima na devet posebno organiziranih punktova. 

Punktove za cijepljenje u Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu i Dugom Selu obišao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog masovnog procjepljivanja, a posebice stanovnicima Županije.  „Prema informacijama kojim raspolažem, mi smo prva županija koja je organizirala masovno cijepljenje u ovakvom obimu s toliko puno lokacija i drago mi je da sve protječe u najboljem redu – rekao je Kožić prilikom obilaska.

„Jako je važno da se ljudi drže dobivenih termina“, rekao je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji je također zadovoljan organizacijom rada na svim punktovima. Pojasnio je i kako su na terenu 42 mobilna tima za cijepljenje i to po 6 njih u velikim gradovima Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću te po 4 tima u manjim gradovima.

„Organizacija cijepljenja je odlična i velika pomoć liječnicima obiteljske medicine koji nemaju ovakvu logistiku,  rekla je Štefica Kamenarić Filipović, iz Doma zdravlja Sveti Ivan Zelina.

Inače, do sada je na području Zagrebačke županije dobiveno ukupno 34 201 doza cjepiva od čega Pfizerovog 18.201, Astrazenece 12.500 te Moderne 3.500 doza.