Prijava

Vaša prijava

Srednja škola u Zelini dobiva moderni praktikum


Župan Stjepan Kožić posjetio je Srednju školu Dragutina Stražimira u kojoj će Zagrebačka županija vlastitim sredstvima izgraditi više od 5 milijuna kuna vrijedan praktikum i radionicu za strukovna zanimanja.

Video kako će izgledati praktikum i radionica pogledajte ovdje.

„Dolazim s lijepim vijestima najaviti kako kreće postupak javne nabave za dogradnju radionice i praktikuma za strukovna zanimanja, a Zagrebačka županija je u proračunu osigurala 5,5 milijuna kuna“ – rekao je župan Kožić te se zahvalio Gradu Svetom Ivanu Zelini na suradnji oko izrade projektne dokumentacije vrijedne oko 230 tisuća kuna za što je svaka strana osigurala 50 posto sredstava.

„Sada financiranje i gradnju na sebe preuzima Zagrebačka županija, a čim završimo s javnom nabavom kreće gradnja koja bi trebala trajati oko 9 mjeseci“ - pojasnio je Kožić.

„Veselim se jer će već sljedeća generacija učenika moći svoju praksu provoditi u moderno opremljenim radionicama“, rekao je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Inače Srednju školu Dragutina Stražimira pohađa 307 učenika, pri čemu njih 30 posto pohađa gimnazijski program, a 70 posto trogodišnje ili četverogodišnje strukovne smjerove.

„Danas učenici tijekom obrazovanja trebaju više od krede i ploče i upravo se u tome Zagrebačka županija pokazala kao naš najpouzdaniji i najvjerniji partner  tj. izvor financija“ - rekla je ravnateljica Srednje škole Dragutina Stražimira Martina Zerec istaknuvši kako škola  trenutno sa Županijom sudjeluje na tri važna projekta. „Prvi je izgradnja ovog praktikuma, drugi je uključenje u projekt Regionalni centar kompetentnosti u sklopu kojeg će naši učenici dobiti dobru odskočnu dasku za tržište rada, a treći je svakako energetska obnova“ istaknula je Zerec.

Osim gradnje praktikuma, Srednju školu, ali i Osnovnu školu Dragutina Domjanića te sportsku dvoranu uskoro čeka energetska obnova vrijedna 35 milijuna kuna. Zagrebačka županija ima spremnu dokumentaciju i čeka se raspisivanje natječaja kako bi se dio sredstava povukao iz EU fondova.