Prijava

Vaša prijava

Uskoro novo ruho goričke epidemiološke službe i školske medicine

[]

Prostorije epidemiološke službe kao i školske medicine u Velikoj Gorici dobit će novo ruho. U tijeku je kompletno preuređenje tih prostorija kako bi uvjeti rada za zaposlenike, ali i Velikogoričane, bili što bolji i funkcionalniji. Uređenje će se provesti u dvije faze, govori nam Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

– Uz podršku osnivača Zagrebačke županije i Doma zdravlja Velika Gorica u čijim se prostorima nalazimo, odlučili smo urediti prostor epidemiologije, a u kasnijoj fazi nakon završetka ovih radova uredit će se i školska medicina. Ovo je prvo ovakvo preuređenje otkako postoji epidemiološka ambulanta u Velikoj Gorici. Procijenili smo da je potrebno kako bi naši zaposlenici imali uvjete primjerene vremenu, ali i radi samih Velikogoričana – ističe Šunjić.

Preuređuju se prostorije epidemiolške službe u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić

Kompletno se ulaže se u infrastrukturu, pa se tako mijenjaju sve instalacije od vodovodnih, kanalizacijskih, električnih i informatičkih. Promijenit će se i raspored prostorija, kao i vanjska i unutarnja stolarija.

– U ovoj je fazi planirano uređenje epidemiologije i organiziranje ordinacija, sanitarnih čvorova i pomoćnih prostorija. A s obzirom da školska medicina skrbi više od 10 tisuća djece, preuredit ćemo i prostor čekaonice školske ambulante kako bi naši najmlađi imali primjeren prostor – dodao je Šunjić te istaknuo kako će građevinski radovi obnove koštati oko 430 tisuća kuna, dok će se za namještaj za obje ordinacije izdvojiti oko 150 tisuća kuna.

– Radovi bi trebali biti gotovi do kraja ožujka, a za vrijeme dok traju radovi epidemiološka služba premještena je na prvi kat Doma zdravlja. Vjerujem da će sve kada bude gotovo biti na razini koju zaslužuju naši građani i zaposlenici – naglasio je Šunjić.