Prijava

Vaša prijava

Na Tržnom centru prikupljanje potpisa protiv samotestiranja učenika koje nije obavezno

[]

Od sutra po školama diljem Hrvatske počinje testiranje djece, a osnovni cilj zdravstvene mjere redovnog samotestiranja je povećati vjerojatnost za što duže održavanje nastave uživo u prostorima škole ukidanjem mjere zdravstvenog nadzora u samoizolaciji (karanteni). Dodatni cilj je smanjiti rizik od širenja bolesti COVID-19 u školi i u obitelji.

-Provođenjem mjere dobrovoljnog redovitog samotestiranja na SARS-COV-2 u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan škole bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa- kažu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

13.02.2022. Velika Gorica, Potpisivanje protiv samotestiranja, foto: Suzana Majstorović

Unatoč tome što je mjera redovitog samotestiranja  dobrovoljna u Velikoj Gorici jučer i danas nezadovoljna grupa roditelja osnovnih škola, okupljena u neformalnu inicijativu, prikuplja potpise kod Tržnog centra, te su istaknuli natpis “Ne testiranju i cijepljenju!”

Potpise će prikupljati danas do 14 sati, a prikupljene potpise uputit će HZJZ, resornom Ministarstvu i ravnateljima škola.

Dodajmo ovome kako su roditelji uz obavijest o načinu testiranja od škola dobili i Izjavu o neslaganju s ovom mjerom koju, ukoliko ne žele da se njihovo dijete testira mogu ispuniti i predati u školi.