Prijava

Vaša prijava

POLICIJA Napuhao skoro 2 promila pa mu privremeno oduzeli vozačku dozvolu

[]

Gorička policija u akciji nadzora brzine i ostalih prometnih propisa tijekom vikenda, uhvatila je 57-godišnjaka u vožnji pod utjecajem alkohola.

– U subotu 12.veljače u 23:10 sati, muškarac starosti 57 godina vozio se Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.142  utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola od 1.82 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno mu je za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist i isključen je iz prometa te je  smješten u prostoriju za zadržavanje ove PP na 12 sati do otriježnjenja, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati – javili su iz policije i dodali kako je protiv istog podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu. Za vrijeme provođenja akcije dvije osobe su zadržane u prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja od koji nije ni jedna privedena nadležnom sudu.

Inače, u vikend akciji policija je utvrdila 16 ciljanih prekršaja. Pet osoba vozilo je pod utjecajem alkohola, dok je 11 vozača vozilo prebrzo.  U vrijeme provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, dok je tijekom vikenda bilo 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.


Valentinovo