Prijava

Vaša prijava

Jedinstvena Meštrica: Otišao im ponajbolji igrač, stigla pojačanja, ali i trofej u Obrežu

['hotnews', 'matej došen', 'NK Meštrica']

Kad krene nova sezona Jedinstvene županijske lige, kad prva lopta krene s centra, nogomet u Gornjoj Lomnici ispisat će nove stranice svoje povijesti. Nikad ranije NK Meštrica nije bila član Jedinstvene županijske lige, a ove sezone to će konačno biti. I nikoga u Meštrici neće previše potresti činjenica da se zbog reorganizacije natjecanja zapravo nisu pomaknuli s mjesta. Šesta liga bili, šesta liga ostali.

– Kad pogledamo unatrag s ove distance, rekao bih da smo prošle sezone suvereno došli do titule prvaka u 1. ŽNL – zadovoljan je predsjednik kluba Matej Došen, sin Draženov, u obiteljskoj podjeli posla zadužen za sportski dio priče.

U prijevodu, upravo on, u suradnji s Marijom Skorinom, trenerom, ali i najboljim igračem, slaže Meštricu koja bi trebala dokazati da pripada u ovo društvo. Više puta proteklih godina opekli su se oni koji su pomislili da viši rang ne iziskuje nikakve posebne nove zahtjeve, a to u Meštrici svakako žele izbjeći. Jedan važan igrač otišao je u rivala iz istog ranga, Ban Jelačić iz Vukovine, ali stigla su i četiri nova igrača.

– Za sad je situacija s igračkim kadrom ovakva; u Vukovinu nam je otišao Bruno Augustić, ostatak kadra iz prošle sezone ostao je na okupu, a od novih igrača tu su Mateo Janječić (NK Gradići), Noa Prosenjak (NK Gradići), Benjamin Pirša (NK Kupa) i Ivan Krpečanec (NK Lukavec). Razgovaramo s još nekolicinom igrača i vjerujem da ćemo biti spremni za JŽNL – kazao je predsjednik Došen.

S pripremama su igrač-trener Skorin i njegovi (su)igrači krenuli 25. srpnja, a već prvi vikend iskoristili su za sudjelovanje na turniru u Odranskom Obrežu. I kući se vratili s trofejem. Nakon zaslužene proslave, naravno…

“Osvojen turnir na Obrežu!!! Redom su padali: NK Omladinac OS 0-1, NK Mala Mlaka 1-2, NK Polet SK 1-3 te u finalu NK Odra 1-2!”, pohvalili su se iz Meštrice.

I dodali kako će već sljedećeg vikenda sudjelovati na još jednom turniru, koji će sami i organizirati.

nk mestrica turnir

Sve, dakle, kreće u petak, ogledima Meštrice i Mraclina te Gradića i Odre. Pobjednik prvog para u subotu će na Dinamo iz Odranskog Obreža, a drugog na Lukavec, najviše rangirani klub u ovom društvu.

– Pozivamo sve ljubitelje nogometa u Turopolju, ali i šire, da dođu u Meštricu u petak i subotu, da uživaju u nogometu, ali i dobroj klopi i hladnoj cugi – sa smiješkom je kratki izvještaj iz Meštrice završio Matej Došen.

I može mu se povjerovati da će biti zabavno, jer sastav sudionika sugerira jedan solidan festival turopoljskog nogometa… Uz Meštricu koja već sad izgleda vrlo dobro, gotovo Jedinstveno, spremno za izazove u JŽNL-u.

The post Jedinstvena Meštrica: Otišao im ponajbolji igrač, stigla pojačanja, ali i trofej u Obrežu appeared first on cityportal.hr.