Prijava

Vaša prijava

Bivši dinamovac zabio Dinamu, Gorica “uzela bod” kod Jakira na Maksimiru

[]

Nakon što su tjedan proveli u Mičevcu, na igralištu NK Klasa, pod nadzorom novog trenera Dinka Jeličića, nogometaši Gorice subotnje prijepodne iskoristili su za prijateljski ogled s prvakom. Linije su čvrste, kumovi Mario Brkljača i Sergej Jakirović lako i jednostavno dogovorili su prijepodnevnu subotnju matineju na Maksimiru. Dobar test i jednima i drugima, dobar način za upotpuniti vikend bez HNL-a, ostati u ritmu utakmica…

Utakmica je bila zatvorena za javnost, nije je bilo ni na nekom od klupskih kanala s bilo koje strane, a na kraju je službeno objavljeno samo da je završilo rezultatom 1-1. Uz napomenu da je strijelac gola za Goricu bio 19-godišnji Lenny Ilečić, koji je ovog ljeta u Turopolje preselio upravo iz Dinama, točnije iz njegove juniorske momčadi. Kako navode svjedoci, bila je to jedna ravnopravna utakmica kombiniranih momčadi, s prilikama na obje strane i s remijem kao najrealnijim ishodom.

Gorica je krenula s Banićem na golu, obrambenu četvorku činili su Munksgaard, Maloča, Krizmanić i Štiglec, sredinu terena držali su Raspopović, Mrzljak i Šroler, a prema naprijed su prijetili Majstorović, Mitrović i Vujnović. Sergej Jakirović, s druge strane, predstavio je Dinamo s Nevistićem, juniorom Pavlekom i debitantom Joaquinom Sosom na bokovima te Bernauerom i Šutalom kao stoperskim dvojcem. Junior Kujundžić u sredini je čuvao leđa četvorci Kaneko – debitant Halilović, Marin, Rukavina, a u vrhu napada bio je Josip Drmić.

U prvom dijelu zabilježena su tako dva opasnija pokušaja, po jedan na svakoj strani, ali Banić je obranio pokušaj Halilovića, a Nevistić zaustavio udarac Šrolera. Najdinamičnijih pet minuta utakmice gledali smo sredinom drugog poluvremena, a za početak je Tim Matavž prošao po lijevoj strani, dao povratno za Antu Mateja Jurića, koji je pogodio stativu, da bi odbijenu loptu u gol pospremio Lenny Ilečić. Pet minuta poslije, u 69., Rukavina je s lijevog boka naciljao Josipa Drmića, koji je postavio konačan rezultat.

Jakirović je u nastavku dao priliku i Zagorcu, Ljubičiću, Bulatu i povratniku Kulenoviću, kao i još nekolicini juniora, a Jeličić je, osim akterima akcije za gol, odgovorio i s Radoševićem, Matkovićem, Vukom, Lešom, Ndockytom, Blummelom i, u posljednje tri minute, Iračaninom Hameedom. Nakon privatne drame koju je proživio, sad je i debitirao za Goricu, no tek ćemo u razdoblju ispred nas vidjeti koliko taj mladić doista može na travnjaku.

Nakon dana predaha, vratit će se Goričani svojim obavezama u ponedjeljak, kad i službeno počinju pripreme za Hajduk. Aktualni lider prvenstva dolazi u grad sljedeće nedjelje od 17 sati.

Ova objava Bivši dinamovac zabio Dinamu, Gorica “uzela bod” kod Jakira na Maksimiru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Državno Natjecanje iz geografije