Prijava

Vaša prijava

Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za starije sugrađane, znamo termine za listopad

[]

Velikogoričanima starije životne dobi kroz projekt „Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici” omogućeno je besplatno pravno i psihološko savjetovanje. Ovaj oblik podrške osigurat će stručni tim, pravnica i psihologinja, a objavljeni su i termini savjetovanja za listopad.

Pravno savjetovanja provodi Olivera Ilijaš od 16 do 18 sati i to 10., 12., 24. i 26. listopada dok će psihološko savjetovanje održati Dubravka Šimunović 11.,13., 25. i 27. listopada od 10 do 12 sati u prostorijama na adresi Trg kralja Tomislava 40, nakon prolaska kroz vežu u prizemlju lijevo.

Inače, na našem području živi oko 9 500 osoba starijih od 65 godina koji se suočavaju s brojnim problemima. Korisnici će na taj način dobiti cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja te informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici i slična tematika.

– Ovim putem pozivamo osobe starije životne dobi s našeg područja da koriste navedenu besplatnu uslugu savjetovanja – ističu iz grada.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u kojem je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga vodeći partner, a ostali partneri su Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Črnomerec) i Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Novi Zagreb).

 

 

Ova objava Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za starije sugrađane, znamo termine za listopad se prvi puta pojavila na cityportal.hr.