Prijava

Vaša prijava

Početak Adventa u Gorici uz paljenje blagadanske rasvjete, otvorenje klizališta i koncert tria Gelato Sisters

[]

Jedinstveno Božićno selo u kojem vrijedni vilenjaci čekaju svu djecu željnu zimskih radosti na otvorenom, adventski sajam s originalnim „hand made“ suvenirima, i domaćim proizvodima za pod bor i na blagdanski stol, kulturni program i koncerti u Božićnoj kupoli, nastupi dječjih zborova i kulturno-umjetničkih društava, slasna blagdanska ugostiteljska ponuda, svakodnevne radionice i zabava u novosagrađenom uredu Bake Božićnjak … samo su dio ovogodišnjeg programa Advent u Gorici.

– Advent u Velikoj Gorici prvenstveno je orijentiran na mlade Velikogoričane i obitelji s malom djecom, a pozivamo sve i iz ostalih susjednih gradova da nam se pridruže u našoj blagdanskoj čaroliji. Svake godine trudimo se podići program na jednu višu razinu kako bi posjetitelji osjetili jednu božićnu bajku u svome gradu. Klizalište će ove godine biti veće za 100 kvadrata, a biti će i više događanja i raznolikija ponuda – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar na predstavljanju programa uoči otvorenja manifestacije u našem gradu koju organizira Turistička zajednica grada Velike Gorice uz potporu Grada.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Advent u Gorici počinje u subotu od 18 sati uz paljenje blagdanske rasvjete i otvorenje klizališta uz nastup artista na ledu u Parku Plemenite općine Turopoljske, a zabavit će nas i popularni ženski trio Gelato Sisters. Neposredno prije otvorenja, u 17 sati upalit ćemo i prvu adventsku svijeću na Trgu Stjepana Radića.

– Tema ovogodišnjeg Adventa je podgutnica pa ćemo naš grad ukrasiti s nekoliko digitalnih podgtutnica koje će biti smještene na ulazu u grad, na rotoru kod Ulice Slavka Kolara, a jedna će biti i ovdje kod nas u parku. Pozornice će biti na raspolaganju našim mladim, kreativnim i umjetničkim snagama grada. Imat ćemo ukupno 15 koncerata, a među njima je i nastup poznate pjevačice Zsa Zse. Na zimskom ugostiteljskom trgu u samom središtu parka imat ćemo pet kućica s bogatom gastro ponudom. Nadam se da je to našim sugrađanima dovoljan razlog da obiđu naš park i pogledaju što im sve pripremamo ove godine – rekla je direktorica TZVG Maja Toth.

03.12.2022. – Velika Gorica – Upaljena druga adventska svijeća na Trgu Stjepana Radića – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U nedjelju 3. prosinca s božićnim repertoarom i ponekim svjetskim hitovima zabavit će vas Puhački orkestar DVD Velika Gorica, pod dirigentskom palicom Mire Taradi-a. Nakon njih, pozornicu će preuzeti velikogoričke glazbene legende sastav Mungos Blues i njihovi učenici – Mungos – mlade snage.

Spomenimo kako će klizalište za građanstvo raditi svaki dan od 14 do 22 sata, a vikendom od 10 do 22 sata.

03.12.2022. – Počeo je Advent u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Hvala svima koji sudjeluju u organizaciji Adventa, jer reakcija građana koja je bila prošle i pretprošle godine, ali i da smo među top 10 u Hrvatskoj je samo jedan dodatan poticaj i motiv da budem još bolji – zaključio je gradonačelnik Ačkar.

Bogat program najljepše gradske manifestacije u godini trajat će sve do 7. siječnja iduće godine, a programska događanja možete pratiti na društvenim mrežama Adventa u Gorici ili službenoj stranici goričke Turističke zajednice.

Ova objava Početak Adventa u Gorici uz paljenje blagadanske rasvjete, otvorenje klizališta i koncert tria Gelato Sisters se prvi puta pojavila na cityportal.hr.