Prijava

Vaša prijava

U srijedu slavimo Dan Grada, evo što vas sve očekuje!

[]

Na blagdan svete Lucije, 13. prosinca, slavi se Dan Grada Velike Gorice, prema odluci gradske uprave iz 1995.godine. Obilježavanje dana kojim slavimo naš grad tradicionalno započinje odavanjem počasti svim poginulim braniteljima kod Golubice, Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, gdje će izaslanstvo Grada položiti vijence i zapaliti svijeće.

Foto: Arhiva/ Cityportal.hr

Program se nastavlja Svečanom akademijom u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 11 sati, gdje će se održati dodjela Javnih priznanja. Ove godine će za svoj izvanredni doprinos zajednici nagrade Grada primiti deset laureata. Najpoznatiji velikogorički fotograf i prepoznatljivo lice nezaobilazne radnje VG Foto, Drago Kolarec, primit će Povelju Grada za životno djelo. Mario Stipetić (DVD Ribnica), Josip Mučnjak (ŽNK Udarnik) i Josip Leder Kvaka (NK Radnik) primit će  Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića. Dr.Miljenko Leder primit će Nagradu Grada Velike Gorice ‘Krčka vrata’, a Lidija Capković Martinek i Zoran Postić izabrani su za dobitnike Zlatne Turopoljske podgutnice. Siniša Drobnjak, Josip Jančić Babriga i Damir Pilčik laureati su nagrade Turopoljsko srce.

Povodom rođendana Grad vas časti besplatnim parkingom i klizanjem na goričkom Adventu, te velikim konceretom ‘Prljavog kazališta’ na Radićevom trgu s početkom u 20 sati. Ako ste više za drugačiju vrstu zabave krenite put Pučkog učilišta i Kina Gorica! Tamo vas od 20 sati očekuje besplatna projekcija kino-hita ‘Openheimer’, biografski film o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru, koji je prozvan ‘ocem atomske bombe’. Na vrijeme preuzmite besplatne ulaznice na blagajni Učilišta, tamo će biti već dva sata prije projekcije.

dan’. Dobra vijest i za sve koji mjesecima zaboravljaju vratiti knjige u Gradsku knjižnicu – svakako iskoristite Dan grada i akciju djelomičnog oprosta zakasnine, jer kolikogod bili dužni naplatit će vam jedinstvenu zakasninu od 7 eura, i to u sva tri odjela Knjižnice, a knjige vratite na lokaciji gdje ste i posudili.

– Tako ćemo omogućiti korisnicima kojima je zbog naraslih iznosa dugovanja za nevraćene knjige bila blokirana daljnja posudba knjiga, da uz ovaj simboličan iznos ponovno postanu aktivni članovi Gradske knjižnice. Također molimo i korisnike koji iz bilo kojeg razloga knjigama jednostavno ne mogu ući u trag, da nam se jave u srijedu 13. prosinca osobno ili telefonski kako bismo problem riješili na obostrano zadovoljstvo – poručuju iz Gradske knjižnice.

 

Ova objava U srijedu slavimo Dan Grada, evo što vas sve očekuje! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.