Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Ačkar: ‘Uz ovakvu podršku uistinu je teško biti neuspješan gradonačelnik’

[]

Brojni visoki dužnosnici, među kojima je i premijer Andrej Plenković, danas su stigli u Veliku Goricu kako bi na svečanoj sjednici u Pučkom otvorenom učilištu nazočili proslavi Dana Grada. Uvodno se gostima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Darko Bekić koji je istaknuo kako niz realiziranih projekata kao i onih koji će se tek ostvariti definiraju naš grad kao moderan s bogatom tradicijom i kulturom u kojemu nijedna skupina naših sugrađana nije ostavljena po strani.

– Svi projekti i zamah razvoja koji naš grad ima dali su pravo gradonačelniku da za 2024. godinu predloži, a Gradsko vijeće usvoji, optimističan, ali realan gradski proračun, koji će odgovoriti na sve potrebe naših sugrađana, ali i ponuditi nešto više u odnosu na prethodne godine. Uz niz kapitalnih projekata, proračun i politika ove administracije odlučili su se na dva nova iskoraka, ukinuti prirez poreza na dohodak i osloboditi roditelje plaćanja vrtića te tako pozitivno utjecati na plaće svih Velikogoričana – istaknuo je predsjednik Bekić te dodao kako je Gradsko vijeće na svojim sjednicama tijekom ove godine kroz demokratski dijalog jednoglasno je podržalo odluke i projekte koji će pozitivno utjecati na razvoj i ugled grada.

13.12.2023. – Svečana sjednica povodom proslave Dana Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Samo kroz međusobno uvažavanje i ljudsku toleranciju ovaj naš zajednički grad možemo učiniti još boljim i još ljepšim. Zahvaljujem svim gradskim vijećnicima na konstruktivnom radu – poručio je Bekić.

Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je kako se Velika Gorica razvija u dobrom smjeru te kako tom napretku snažnu podršku daje i sama županija.

– Sinergija s Vladom bitna je za napredak županija, gradova i općina, jer samo tako možemo realizirati brojne projekte. Neki od zajedničkih projekata su Regionalni centar kompetentnosti na tri lokacije u županiji ukupne vrijednosti višoj od 20 milijuna eura. Imamo povijesno ulaganje u visini 87 milijuna eura za sanaciju prometne infrastrukture na području županije. Nedavno smo prisustvovali i vraćanju zvonika na crkvu Navještenja BDM, čija će zvona ponovo zazvoniti za Božić – rekao je zamjenik Kolarec.

13.12.2023. – Svečana sjednica povodom proslave Dana Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na svečanoj akademiji bio je i saborski zastupnik Dražen Bošnjaković, koji je čest gost u Velikoj Gorici.

– Gorica je u mom srcu i uvijek sam ponosan kada dođem ovdje. Ovaj grad doživljavam kao svoj. Vidim da Velika Gorica raste, napreduje i sve se više razvija. Imate mnogo novih projekata prijavljenih na natječaje iz Fondova Europske unije. Gorica je grad bogate i povijesti, kulture i tradicije, ali i grad iznimno lijep za živjeti pogotovo za mlade ljude i obitelji – istaknuo je Bošnjaković.

Govoreći o ostvarenjima u 2023. godini, gradonačelnik Krešimir Ačkar, istaknuo kako nije mogao ni sanjati da će ova godina biti još uspješnija, bolja i prihvatljivija našim sugrađanima u kvaliteti i standardu života. Kazao je ujedno i kako je ovo povijesna godina te se zahvalio svima koji su tome doprinijeli.

– Od ove godine imamo transparentan proračun, a nakon sistematizacije Gradska uprava otvorena je za sve građane do 17 sati. Uspjeli smo postati središte u srcu Hrvatske. Puno toga Turopolje može pružiti Hrvatskoj, a Hrvatska Turopolju – naglasio je Ačkar dodajući kako vrednujemo i čuvamo svoju tradiciju i kulturnu baštinu.

Govoreći o ulaganjima, istaknuo je kako Velika Gorica ima trenutno investicije vrijedne više od 20 milijuna eura nepovratno zahvaljujući Vladi RH i sredstvima Europske unije čime se doprinosi poboljšanju standarda i kvaliteti življenja.

13.12.2023. – Svečana sjednica povodom proslave Dana Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr- Nismo ni mogli sanjati da ćemo postati Dom nogometa, gradit ćemo najmoderniji Centar za starije i nemoćne, upisali smo svu djecu u vrtiće koja su zadovoljavala uvjete te će od iduće godine vrtići biti u potpunosti besplatni. Gradit ćemo još vrtića i nove osnovne škole, a moram spomenuti i kako je ove godine asfaltirano više od 50 kilometara prometnica, najviše do sada. Na 22 objekta postavljene su solarne elektrane – dodao je prvi čovjek grada te dodao kako kvalitetan rad nije slučajan i zahvalio suradnicima, ali i premijeru Plenkoviću i Vladi na iznimnoj suradnji.

– Mnogi projekti imaju potporu Vlade i u ime svih Velikogoričana i Velikogoričanki zahvaljujem vam na tome. Uz ovakvu podršku, uistinu je teško biti neuspješan gradonačelnik. No, postoje ljudi, kotačići koji stoje iza vas. Hvala svim djelatnicima našeg komunalnog sustava, našeg GSG-a, vodoopskrbe, svima vama koji dajete dio sebe. Svima koji ste nagrađeni danas i koji ste utkali dio svog života i dali svoju ljubav našem Turopolju i Velikoj Gorici – poručio je za kraj gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Na svim dosadašnjim postignućima čestitao je i premijer Andrej Plenković.

– Mi smo ovdje često, kvalitetno surađujemo. Podržavamo sve projekte koji su važni za jedan od najvećih hrvatskih gradova kako bi postao u budućnosti ne samo važno gospodarsko i prometno, već i sportsko središte sukladno odluci koju smo donijeli o izgradnji Nacionalnog nogometnog kampa. Pokazujete vrlo snažne iskorake, koji su se mogli vidjeti kada smo posjetili izgradnju Poduzetničkog centra, kada vidimo vaša ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, nije niti čudo da ste postali atraktivan grad u kojem mnogi žele živjeti. Jedna lijepa prava obiteljska atmosfera krasi Veliku Goricu – rekao je premijer Plenković te najavio nastavak suradnje.

13.12.2023. – Svečana sjednica povodom proslave Dana Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Veselim se nastavku suradnje s mladim timom koji vodi Veliku Goricu, a koji je angažiran, asertivan i uvijek postoji želja da se realizira neki novi projekt. Vrata svih ministarstava su itetkako otvorena, mislim da smo ostvarili, ne samo visoki stupanj povjerenja, i u dobroj kombinaciji zajedničkog djelovanja. Već i jednu munjevitu operativnost u realizaciji svih projekata. Sve gradonačelniku Ačkaru i njegovom timu na svim dosadašnjim naporima – poručio je premijer Plenković te čestitao svim Velikogoričankama i Velikogoričanima Dan Grada.

13.12.2023. – Svečana sjednica povodom proslave Dana Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Na svečanoj sjednici uz premijera Plenkovića bili su i ministar vanjskih i EU poslova Goran Grlić Radman, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar regionalnog razvoja Šime Erlić.

Galerija fotografija: 

Ova objava Gradonačelnik Ačkar: ‘Uz ovakvu podršku uistinu je teško biti neuspješan gradonačelnik’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.