Prijava

Vaša prijava

Šroler u Kustošiji: ‘Žao mi je, to je moj klub, ali meni i Gorici kao da nije suđeno…’

[]

Čim je sportski direktor Gorice Mario Brkljača otkrio kako je raskinut ugovor s Martinom Šrolerom, akcija je krenula. Zvali su klubovi, zvali su agenti, nudile su se prvoligaške opcije u BiH i Sloveniji, ali Šroki je odabrao drukčije.

– Je, bilo je još nekih klubova u igri, ali nakon što sam se našao s Krševanom Santinijem, novim sportskim direktorom Kustošije, odlučio sam prihvatiti ovu opciju – kaže Martin i nastavlja:

– Klubu je cilj ulazak u viši rang, odnosno osvajanje prvenstva, i zato sam i došao. Da, u pitanju je treća liga, ali u ovom trenutku to mi nije presudno. Bitno mi je igrati, dobiti priliku nametnuti se, odraditi dobru polusezonu i s klubom ostvariti cilj, pa ćemo na ljeto opet sjesti i vidjeti kako dalje.

Petoligaške travnjake gazio je kroz B momčad Gorice, drugoligaške u dresu Sesveta i zaprešićkog Intera, a prvoligaške kroz prvu momčad Gorice. U trećem rangu natjecanja još se nije okušao, koju dosad nije ni posebno pozorno pratio.

– Iskreno, ne poznajem nikoga od suigrača, a moram priznati da nisam ni Kustošiju pratio tijekom ove jeseni. Znam otprilike situaciju u ligi, znam da su na vrhu Opatija i Radnik iz Križevaca, s kojim sam s Goricom igrao u Kupu, a sve ostalo ću poloviti u hodu. Evo, ni trenera Rajka Vidovića ne poznajem, dosad nismo surađivali – priča Šroler.

Martin Šroler odigrao je 39 utakmica za Goricu, uz jedan gol… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

S navršenih 25 godina, odlučio je napraviti dva koraka unatrag kako bi ulovio novi zalet u karijeri. Iz svoje Gorice, sa stadiona koji mu je praktički u kvartu, otišao je već peti put, bilo na posudbu, bilo “za pravo”. Ukupno je iza sebe ostavio 39 nastupa za Goricu, a jedini gol postigao je u lipnju 2021., u Kupu protiv Mladosti iz Ždralova.

U ovom posljednjem pokušaju, pod Sopićem i Jeličićem skupio je 40 minuta u četiri HNL nastupa, plus dva u Kupu, a to je bilo puno premalo za njegove apetite.

– Trener me očito nije vidio u svojoj viziji, imao sam stvarno malu minutažu i želio sam promjenu. Želio sam igrati, tražio sam šansu, a u Gorici bih je teško dočekao. Naravno da sam tužan što je opet tako ispalo, ipak je to moj klub, ali očito nije suđeno. Gorici sve najbolje u budućnosti, a ja idem svojim putem – zaključio je još jedan oproštaj od Gorice Martin Šroler.

Ova objava Šroler u Kustošiji: ‘Žao mi je, to je moj klub, ali meni i Gorici kao da nije suđeno…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.