Prijava

Vaša prijava

Nema odmora! ‘Sve je lakše kad kapetan želi igrati i s razbijenom glavom…’

[]

Nogometaši su na pauzama u kompletu, rukometaši su tek počeli s pripremama dugim šest tjedana, većina sportaša tek se vraća u ritam nakon blagdana iza nas, a košarkaši – ne staju. Posljednju utakmicu u prošloj godini odigrali su dva dana prije Božića, upisali poraz u gostima kod prejakog riječkoga Kvarnera, a prva sljedeća na rasporedu je već ove subote u 17 sati, kad u grad stiže KK Podstrana.

– Koliko smo imali slobodno? Ha, bilo je slobodnih dana, jedan za Božić, drugi za Novu godinu… – sa smiješkom kaže trener Gorice Miron Češkić, koji si predah nije mogao dozvoliti.

– Pauze praktički uopće nije bilo, tako da smo trenirali cijelo vrijeme, čak i u tom razdoblju između Božića i Nove godine. Nemamo širok kadar, pogotovo što se tiče broja igrača koji su ranije igrali na ovoj razini, i zato nam je posebno važno kroz treninge pokušati dizati naše mlade igrače, koji svakako imaju potencijal. Sve to je puno lakše kad su tu i ovi iskusniji, poput kapetana Ante Mašića, sa svojih 38 godina želi igrati čak i s razbijenom glavom… Atmosfera je stvarno jako dobra, držimo se zajedno i vjerujemo da možemo ostati na visokoj razini – govori Češkić.

Gorica je u sezoni povratka u drugi razed hrvatske košarke trenutačno na diobi četvrtog mjesta s Kaštelom i Samoborom, a u nove bitke krenut će s istim snagama.

– Nema promjena u momčadi, tu je sve isto, a ciljevi ostaju ugurati se među prve četiri momčadi u prvenstvu, plasirati se u doigravanje. Kvarner je tu daleko ispred svih, i po ulaganjima i po kvaliteti, oni su apsolutni favorit za prvo mjesto, ali neovisno o tome želimo napraviti sve da ostanemo na jednoj od prve četiri pozicije i produžimo si sezonu što je više moguće – kaže trener Gorice.

Uz to, bit će važno i promovirati što više mladih igrača.

– Ima tu potencijala, ima igrača koji mogu napredovati, a nekakva ideja i jest upravo na radu s mladima. Neki od tih mlađih su već pokazali da mogu egzistirati na ovoj razini, neki zasad nisu, ali zato se i treba posvetiti radu. Evo, problem nam se pojavio s Ninom Kotruljom, koji bi zbog ozljede mogao pauzirati i nešto duže vrijeme, a on je jedan od tih mladih koji su uspjeli iskočiti…

Bez Kotrulje će tako Goričani ući u novu godinu, ogledom s gostima iz okolice Splita, a u kontekstu trenutačnog nedostatka sadržaja za ljubitelje sporta u gradu, solidnom idejom čini se u subotu poslijepodne provesti nešto vremena u Gradskoj sportskoj dvorani.

Ova objava Nema odmora! ‘Sve je lakše kad kapetan želi igrati i s razbijenom glavom…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.