Prijava

Vaša prijava

Natjecateljice izbora za najuzorniju seosku ženu kod ministrice Vučković

[]

Predsjednica Udruge uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković i natjecateljicama za izbor „Najuzornija seoska žena 2023.“, među kojima je i naša Velikogoričanka i prva pratilja Gordana Brozović, bile su jučer u Ministarstvu poljoprivrede na sastanku s ministricom Marijom Vučković poljoprivrede.

– Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“ je vrijedan projekt koji za cilj ima promovirati hrvatske seoske žene koje svojim radom stvaraju dodatnu vrijednost za lokalnu sredinu te unaprjeđuju život na hrvatskom selu – rekla je ministrica Vučković, naglasivši kako žene koje žive u ruralnim područjima zaslužuju našu pažnju i angažman.

Žensko seosko stvaralaštvo značajna je odrednica regionalnog i nacionalnog identiteta. Svi prepoznajemo ulogu i važnost seoske žene kao oslonca cjelokupnog poljoprivrednog gospodarstva i cjelokupnog ruralnog prostora – dodala je ministrica Vučković i zahvalila se uzornim hrvatskim seoskim ženama na požrtvovnosti, entuzijazmu i predanom radu svih ovih godina te čestitala svim sudionicama.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak koja je sastanku sudjelovala online pohvalila je vrlo otvorenu komunikaciju i suradnju između Ministarstva i Udruge, zahvalivši sudionicama na čuvanju tradicije, radu i trudu kojim daju veliki doprinos hrvatskoj poljoprivredi.

– Hrvatskim poljoprivrednicama i poljoprivrednicima na raspolaganju su nikad veća sredstva iz Europske unije – poručila je eurozastupnica Glavak.

Ova objava Natjecateljice izbora za najuzorniju seosku ženu kod ministrice Vučković se prvi puta pojavila na cityportal.hr.