Prijava

Vaša prijava

Županijska turistička zajednica očekuje certifikat najveće regije održivog turizma u Hrvatskoj

[]

Turistička zajednica Zagrebačke županije raspisat će krajem veljače javni natječaj za dodjelu sredstava projektima lokalnih turističkih zajednica iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Sredstva će se moći dobiti za projekte istraživanja i strateškog planiranja, razvoj turističkog proizvoda, projekte komunikacije i oglašavanja, destinacijskog menadžmenta, kao i za pripremu projekata koji će aplicirati za sredstva iz EU fondova, odnosno sufinanciranje domaće komponente projekata koji se realiziraju EU sredstvima. Minimalna vrijednost pojedinog projekta može iznositi 10.000 eura, a odobrena sredstva mogu iznositi do 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: Dražen Kopač

Na prvom ovogodišnjem sastanku koordinacije turističkih zajednica gradova i općina i turističkih zajednica područja u Zagrebačkoj županiji, održanom u Velikoj Gorici, prisutne je s natječajem upoznala direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

– Dobrodošli su projekti koji potiču inovativnost, kreativnost i održivost – rekla je Alilović, pozvavši turističke zajednice na projektno udruživanje koje će iznjedriti nove sadržaje kojima će se podići prepoznatljivost destinacije.

Foto: Dražen Kopač

Sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent očekuje i sama TZ Zagrebačke županije koja je na natječaj Hrvatske turističke zajednice prijavila tri projekta te se nadaju pozitivnim rezultatima i podršci krovne institucije.

– Započeli smo proces certificiranja i očekujemo da ćemo na najvećem turističkom sajmu u Berlinu biti proglašeni najvećom certificiranom regijom održivog turizma u Hrvatskoj – dodala je direktorica.

Foto: Dražen Kopač

Direktori i predstavnici lokalnih turističkih zajednica i turističkih zajednica područja upoznati su i s ovogodišnjim WRC Croatia Rallyem. Veliki dio ovoga sportskog događaja, od 18. do 21. travnja, odvijat će se na području Zagrebačke županije.

– WRC Croatia Rally je više od sporta. Gledatelji koji prate ovo natjecanje u prosjeku troše 371 euro dnevno, a njih 30% vraća se u destinaciju u kojoj se rally održavao – rekao je Dino Deljkić, tajnik rallya.

Foto: Dražen Kopač

Na sastanku je najavljena i edukacija “Održivost u turizmu” koju će, inicijativom TZ Zagrebačke županije, provesti Veleučilište Velika Gorica. Namijenjena je direktorima turističkih zajednica i ključnim dionicima u turizmu.

– Riječ je o pomno dizajniranom modulu, koji polazniku donosi 5 ECTS bodova, a čiji je naglasak na korištenju marketinških alata za promociju održivih destinacija i na sigurnosti u turizmu, istaknula je Sanja Kalambura. Naše destinacije, spram drugih, moramo što bolje pozicionirati. Dobro moramo iskoristiti prednosti koje imamo, prije svega pristupačnost gradu Zagrebu – rekla je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Ova objava Županijska turistička zajednica očekuje certifikat najveće regije održivog turizma u Hrvatskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.