Prijava

Vaša prijava

Gorica loša, Dinamo uvjerljiv: Zbogom Kupu, okret prema Rudešu…

[]

Objektivno, očekivanja uoči gostovanja Gorice, ovakve kakva je ovog proljeća, u četvrtfinala Kupa na Maksimiru nisu bila osobita. Unatoč pobjedi protiv Slaven Belupa, izborenoj muški, na mišiće, slika Gorice iz ovog proljeća nije nudila previše optimizma, koliko god je nada tinjala. Nada da se stvari mogu rasplesti i malo drukčije, nada da bi Gorica uz dobar posao na Maksimiru definitivno preokrenula loš momentum…

Nažalost, ništa od toga.

Gorica je u borbi za polufinale, u kojem je dvaput već bila, pala lako i prelako, doslovno bez ispaljenog metka. Četiri puta kapitulirala je gorička obrana, mogla i još poneki put, a ni situacije koje su se pojavljivale prema naprijed nisu Goričani znali pretvoriti u nešto konkretno.

– Imam dubok dojam da smo ovo prelako izgubili – sažeo je to u jednu rečenicu trener Dinko Jeličić.

Bitno je pritom istaknuti da je Dinamo igrao bez Baturine, Petkovića, Theophile-Caterina, Ristovskog… Miksao je i Jeličić, promišljajući kako je bolje biti spreman za Rudeš nego ići na sve ili ništa u Maksimiru, pa je izvan sastava ostavio Banića, Štigleca i Matavža, želeći ih sačuvati za vikend i okršaj u kojem bi bilo jako važno uzeti nova tri boda.

A na rubu maksimirske šume nizbrdo je krenulo već u devetoj minuti, kad je prošla jedna akcija s rekreacijskog treninga. Petar Sučić donio je loptu u opasnu zonu, jednostavnim dodavanjem uposlio potpuno samoga Gabriela Vidovića, a on je mirno matirao Božu Radoševića.

Prijetio je Dinamo i pritiskao i nakon gola, a vodstvo je domaći sastav povećao u 27. minuti. Vidovićev udarac završio je u bloku, lopta se odbila do bivšeg igrača Gorice Frana Brodića, a on je naciljao mrežu Gorice već treći put ove sezone. Mogla se Gorica vratiti malo potom, sjajnu šansu imao je Ante Matej Jurić, u sjajnoj poziciji bio je i Josip Mitrović, ali stasiti napadač iz Čepina nije uspio to realizirati.

Dominirao je Dinamo sve do kraja poluvremena, ali ostalo je tih 2-0, na što je Dinko Jeličić odgovorio trostrukom izmjenom. Jurić, Blummel i Muksgaard su ostali u svlačionici, a ušli su Tim Matavž, Gabriel Rukavina i debitant Đuro-Giulio Đekić, desni bek juniorske momčadi. Upravo je Đekić u 56. minuti bio u duelu sa Vidovićem u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, a Sandro Kulenović zabio za velikih 3-0 Dinama.

Imala je do kraja Gorica još jednu lijepu šansu preko Solde, no nije uspjela doći ni do onog jednoga gola, kojeg zovu “počasni”. Umjesto toga, gol koji će pamtiti cijeli život zabio je 18-godišnji Luka Vrbančić, strijelac za konačnih 4-0 u Maksimiru.

Gorica se tako oprostila od natjecanja u Kupu i ostaje još jedino okrenuti se prvenstvu. U ponedjeljak će Jeličićeva momčad gostovati u Kranjčevićevoj kod Rudeša, posljednje momčadi prvenstva, koja dosad još nikoga nije uspjela pobijediti…

Naslovna fotografija: Marko Lukinić/PIXSELL

Ova objava Gorica loša, Dinamo uvjerljiv: Zbogom Kupu, okret prema Rudešu… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.