Prijava

Vaša prijava

Treći trener u sezoni: Mesarov otišao, rukometaše preuzeo Matej Mišković

[]

Turbulentnu sezonu žive rukometaši Gorice, u čiji je scenarij upisana i nova promjena. Matej Mišković, posljednje dvije i pol godine trener rukometaša Varaždina, treći je trener prve momčadi ove sezone, a za vjerovati je da će biti i posljednji u tom nizu.

Nakon povratka Cekovića i Laljeka, pa i dolaska Sorića i Starčevića, Goricu je ljetos iz ruku Andrije Nikolića preuzeo Ivan Dragić, do tog trenutka trener druge Zagrebove momčadi. I to, nažalost, nije funkcioniralo. Rezultati lošiji od očekivanja dolazili su jedan za drugim, popucale su spone koje nikad zapravo do kraja nisu ni uspostavljene, pa je već tijekom jesenskog dijela prvenstva Dragić okončao svoju kratku epizodu u Gorici. A momčad je završila u Ligi za ostanak.

Momčad je preuzeo Tomislav Mesarov, klupska legenda i čovjek koji je već bio trener Gorice, a u tom trenutku i trener u mlađim kategorijama. Njegovo ime isplivalo je kao najbolja, ali i najjednostavnija moguća opcija, uz naznaku da je to samo privremeno rješenje. Naime, Mesarov je zaposlenik Ustanove za upravljanje sportskim objektima, rukomet mu je dolazio na red tek nakon odrađenog radnog dana, što nije idealna kombinacija. Kad se zbroje i neki drugi faktori, pa se na to nadoda i neuvjerljiv ulazak u nastavak sezone, čak i nije veliko iznenađenje što se dogodila nova promjena.

– Prije svega hvala Tomi što je uskočio u trenucima kad nam je bilo teško. Iako mu u tom trenutku, zbog obiteljskih razloga, nije odgovaralo angažirati se kao trener prve momčadi, pristao je pomoći klubu i odraditi sezonu do kraja – istaknuo je predsjednik kluba Neven Karas, pa dodao:

– Budući da nam se otvorila mogućnost angažiranja Mateja Miškovića, s kojim smo dogovarali suradnju za sljedeću sezonu, odlučili smo  odmah ga angažirati. Moramo zahvaliti i Varaždinu, koji nam je izašao u susret, a treba istaknuti i da Tomo i dalje ostaje s nama, u radu s mlađim kategorijama.

Mesarov je svoje mjesto Miškoviću prepustio nakon malo manje od pet mjeseci, neposredno nakon pobjede u gostima kod Kaštele, koja je slijedila dva domaća poraza u četiri dana. Dobra okolnost je što se to dogodilo baš uoči reprezentativne pauze, pa će do svoje debitantske utakmice, doma protiv križevačkog KTC-a, novi trener stići i nešto bolje upoznati igrače, pripremiti ih za izazove koji slijede…

– Vjerujem u ovu momčad. Da nije tako, ne bi se ni upuštao u ovaj posao. Uz naporan rad, vjerujem da ćemo ostvariti sve ciljeve koji budu postavljeni pred nas – kratko je kazao novi trener Gorice.

Matej Mišković vodio je u svojoj trenerskoj karijeri i rukometaše Dugog Sela, odakle je i preselio u Varaždin, a bio je i izbornik mlađih kategorija hrvatske reprezentaciji. Prema dostupnim informacijama, riječ je o vrijednom i talentiranome mladom treneru, koji bi se mogao pokazati kao dobro rješenje za Goricu.

Neka tako i bude!

Ova objava Treći trener u sezoni: Mesarov otišao, rukometaše preuzeo Matej Mišković se prvi puta pojavila na cityportal.hr.