Prijava

Vaša prijava

Režu stupove, ukidaju slanje fotki: Nadzorne kamere otkrile puno više od prebrze vožnje!

[]

Talijanska policija odlučila je ukinuti slanje fotografija s kamera za kontrolu brzine na kućnu adresu prekršitelja, jer je takav, inače uobičajeni, postupak izazvao pravu lavinu nezadovoljstva. Naime, kamere ne bilježe samo prekoračenje brzine, nego vrlo precizno snimaju vozača kako bi se utvrdilo je li propisno vezan sigurnosnim pojasom, koristi li mobitel bez slušalica i slično, no ujedno vrlo precizno bilježe i u čijem se društvo vozač zatekao. Upravo su ‘problematični’ suputnici, koji bi se ukazali na pristigloj fotografiji uz kaznu, postali glavni razlog ove izmjene. U zemlji koja ima najviše nadzornih kamera za kontrolu brzine u Europi, krenuo je ogroman pritisak javnosti i medija zbog ugrožavanja privatnosti vozača, ali i njegovih suputnika. Prekršajne foto dokaznice bile su proglašavane glavnim krivcem za propale poslovne dogovore, ali i za burne raskide ljubavnih veza, pa i brakova. Pogađate, fotke s nadzornih kamera otkrivale su i ljubavne afere.

Foto: Ilustrativna/Ivo Čagalj/PIXSELL

Da se nešto ozbiljno ‘kuha’ protiv nadzornih prometnih kamera dalo se naslutiti još u siječnju kad je sjeverom Italije nepoznati maskirani osvetnik, oboružan kultnom brusilicom, znanom kao flekserica, nemilice rezao stupove s kamerama, a mediji su ga prozvali Fleximan! Iako je zadobio sveopće simpatije naroda, postao je instant urbana legenda i svojevrsni narodni heroj, policija nije bila najsretnija, jer Italija je jedna od država s najvećim brojem stradalih na cestama. Iako motivi Fleximena nisu poznati, mediji pretpostavljaju kako ga je u osvetnički pohod potaknula upravo neka nezgodna fotografija koja mu je poslana uz prometnu kaznu na kućnu adresu.

Stoga je talijanska policija odlučila kako će ubuduće fotografije slati na kućnu adresu samo ako vozač uloži službeni prigovor na kaznu. A za hvatanje preljubnika na djelu ubuduće će sumnjičavi partneri ipak morati angažirati privatnog detektiva…

 

 

Foto: Ilustrativna, nadzorna kamera/ NPSCP.hr

Ova objava Režu stupove, ukidaju slanje fotki: Nadzorne kamere otkrile puno više od prebrze vožnje! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Mraclin za čistu peticu