Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Prve polaznice oduševljene novim projektom Društva žena Velika Mlaka

[]

Čardak u Velikoj Mlaki proteklog je vikenda bio mjesto prvog druženja novopokrenutog kluba u okviru Društva žena Velika Mlaka pod nazivom Iskustveni književni klub.  Prve polaznice radionice su pod stručnim vodstvom članica društva Maje Adžage, mag. pedagogije i Dunje Golubić, mag. bibliotekarstva, koje su ujedno edukantice druge godine psihodrame, imale priliku iskusiti kako se osnažiti u svakodnevnome životu, koristeći književne predloške, a sve to uz pomoć psihodramskih tehnika.

Cilj ovih radionica, kako su u uvodnom obraćanju pojasnile voditeljice, su jačanje motivacije, upoznavanje osobnih resursa, razvijanje samopoštovanja i pozitivne slike o sebi, uvježbavanje komunikacijskih vještina, poticanje kreativnosti i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Prije same obrade književnog teksta, polaznice su se međusobno upoznale, predstavile su se, a nakon toga su sudjelovale u zanimljivim dinamičnim igrama s pomoću kojih su se zagrijale za sudjelovanje u daljnjim aktivnostima. Potom je, uz stručne upute voditeljica, uslijedilo obrađivanje književnog teksta kroz različite grupne aktivnosti i psihodramske tehnike, pri čemu su postupno razvijale svoje vještine, prepoznavale svoje jake strane, a vlastiti svijet su vidjele iz jedne sasvim drugačije perspektive.

Polaznice prve radionice pod stručnim vodstvom Maje Adžaga i Dunje Golubić/Screenshot

Ovo su dojmovi nekih od polaznica:

– U ugodnom društvu i opuštenoj atmosferi upoznali smo, na kreativan način, sudionice radionice, a i sami sebe razmišljajući o našim unutarnjim vrijednostima; radionica je od početka dinamična pa je topli prijedlog – obucite udobnu obuću. U sigurnom i prihvaćajućem okruženju pruža vam se mogućnost otkrivanja vlastitih granica, do koje ste točke spremni ići, ali ujedno radite retrospektivu sebe i svojih vrijednosti u usporedbi s drugima; ono što stalno vježbam je biti svjesnija tuđe priče, a ova radionica dala mi je novu perspektivu kako to mogu raditi. Jedno je biti empatičan, ali nova je razina proživjeti tuđi osjećaj ili karakteristiku. S radionice odlazim odlučna preispitivati neke vlastite resurse – istaknule su sudionice ovog specifičnog kluba.

Po završetku radionice, a prije neformalnog druženja, predsjednica Društva žena Velika Mlaka, Ivana Andrić Penava, zahvalila je svima na odazivu, a posebno voditeljicama radionice Maji i Dunji na hvalevrijednoj ideji i inicijativi i želji da ponude lokalnoj zajednici ovako jednu zanimljivu aktivnost koja je spoj ugodnog i korisnog. Istaknula je da se veseli novoj radionici te pozvala prisutne da opet dođu. Prijave su obavezne, sudjelovanje besplatno, a sve informacije ćete dobiti na ove kontakte: dunjagolubic@gmail.com ili porukom/WhatsApp/pozivom Maja +385915032544.

Ova objava FOTO/VIDEO Prve polaznice oduševljene novim projektom Društva žena Velika Mlaka se prvi puta pojavila na cityportal.hr.