Prijava

Vaša prijava

FOTO Cicibanci proslavili 45.rođendan, a najljepše iznenađenje im je bila najava velikog proširenja kapaciteta za čak 320 djece!

[]

U prepunoj dvorani Galženica ovog je prijepodneva bilo jako, jako veselo, jer posebnim programom se slavio 45.rođendan Dječjeg vrtića Ciciban. Mališani, odgojiteljice i odgojitelji, pripremili su za brojne drage goste i čestitare sjajan umjetnički program, pa su kroz splet recitacija, plesa i pjesme pokazali i dio vještina i programa koje imaju prilike naučiti u Cicibanu. Ovaj dječji vrtić je otvoren 1979. godine i tada je bio tek drugi vrtić u gradu. A danas su dobili možda i najljepši rođendanski poklon, a vijesti o njemu je donio osobno gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Dječica i odgojiteljice su pripremili doista prekrasnu priredbu i zahvaljujem svima koji su uveličali proslavu 45 godina Dječjeg vrtića Ciciban. Iduće godine će imati dva nova objekta i povećani kapacitet za čak 320 nove djece, čime će se rasteretiti grupe i upisati dodatne. To su novi prostor u VG Goričanki, kapaciteta od 120 novih mjesta i u Kolarevoj ulici ćemo izgraditi vrtić za 200 djece. Stručni tim i odgajatelje kakve ima Dječji vrtić Ciciban bi baš svatko poželio imati! Možemo se ponositi time što je predškolski odgoj u Velikoj Gorici na najvišoj razini, itekako cijenimo entuzijazam i trud, jer onaj tko nikad nije radio u dječjem vrtiću ne zna koliko je to zahtjevno. Zato se i dalje trudimo adekvatno odgovoriti i olakšati djelatnicima sve one situacije koje možemo kao osnivač, stoga još jednom iskrene čestitke! – rekao nam je gradonačelnik.

U prvih 45 godina vrtić je doživio puno promjena, a budućnost ih itekako veseli, rekla je ravnateljica DV Ciciban u prigodnom govoru. Trenutno djeluju na tri lokacije, imaju i status eko-vrtića, nositelji su zelene zastave, te dio programa Velika Gorica solarni grad.

– Rastemo i razvijamo se u čemu nas sjajno prati i podupire Grad i nadležni upravni odjel. Trenutno imamo oko 600 djece u 24 skupine u predškolskom i osnovnom programu i oko 118 zaposlenika. Kroz redovni program implementiramo nacionalni kurikulum kroz osam ključnih kompetencija za cjeloživotni razvoj. Imamo dvije  skupine prema programu pedagogije Marije Montessori, dvije za rano učenje engleskog jezika i dvije za rano učenje njemačkog jezika. Naša dramsko-scenska skupina uskoro slavi 10 godina, a godinu dana provodimo i  umjetnički program, od tradicionalnog do suvremenog. Sve što provodimo u našim programima uvijek je vođeno istom idejom – sve za dobrobit djece. Iduće godine se vidimo u novim prostorima, i to nam je pravo rođendansko iznenađenje koje nam je najavio gradonačelnik – rekla nam je ravnateljica DV Ciciban, Tatjana Karlović Oslaković.

Pogledajte kako je bilo na ovoj veseloj proslavi!

Ova objava FOTO Cicibanci proslavili 45.rođendan, a najljepše iznenađenje im je bila najava velikog proširenja kapaciteta za čak 320 djece! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.