Prijava

Vaša prijava

VG Čistoća dijeli male kantice za biootpad, evo što u nju smije, a što ne

[]

Grad Velika Gorica i gradsko komunalno društvo VG Čistoća d.o.o. osigurali su, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, nabavu malih smeđih kantica za biootpad.

U tijeku je isporuka praktičnih kantica zapremnine 10 litara svim stanarima stambenih zgrada u Velikoj Gorici. Cilj podijele je potaknuti korisnike da u većoj mjeri odvajaju biootpad od miješanog komunalnog otpada te je osigurano više od 7 tisuća komada.

Uz kanticu svaki korisnik javne usluge koji je registriran kao „kućanstvo u stambenoj zgradi“ dobiva i 52 komada biorazgradivih vrećica čime se želi potaknuti na veću pažnju prilikom odlaganja biootpada u zajednički spremnik koji se nalazi u spremištima stambenih zgrada, kako bismo postigli njegovu bolju kakvoću.
Kantica omogućava sakupljanje biootpada u vrećici načinjenoj od biorazgradive plastike, bez opasnosti od raspadanja vrećice pod utjecajem vlage te omogućava sušenje otpada odloženog u kanticu.

– Podjela je u tijeku, korisnici su zadovoljni izgledom i veličinom kantica te se vesele odvajanju – ističu iz VG Čistoće.

Što odložiti u kanticu

U kanticu treba odvojeno odložiti kuhinjski otpad od sirovog ili manje količine kuhanog voća ili povrća (bez tekućine), ljuske jaja, talog kave, vrećice i ostatke čaja, uvelo bilje, zemlju od cvijeća, čačkalice, suhe namirnice bez ambalaže, papirnate ubruse, papir za pečenje, piljevinu, stelju malih kućnih životinja.

Što ne smije u kanticu

U kanticu nikako ne smiju dospjeti vlažne maramice, pelene, izmet, ostaci duhana, vrećice usisavača, plastika, tekućine, masnoće, kosti i bilo kakav drugi otpad koji ne spada u kategoriju biootpada.

Ova objava VG Čistoća dijeli male kantice za biootpad, evo što u nju smije, a što ne se prvi puta pojavila na cityportal.hr.