Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica je idealna cikloturistička destinacija, nudi spoj prirode s urbanim dijelom

[]

U Poduzetničkom inkubatoru jutros su počeli 6. Dani cikloturizma u Velikoj Gorici. Najveća je to konferenciji posvećenoj razvoju brzorastuće grane turističke industrije.

– Velika Gorica kao najveći grad Zagrebačke županije dio je šireg urbanog prostora glavnog grada Hrvatske, ali je istovremeno i neposredno povezan sa zelenim i očuvanim prostorom svoje neposredne okolice. Biciklom ujutro možete otići na posao, a popodne se možete upustiti u male zelene avanture i riješiti se stresa – istaknuo je Karlo Kučan, pokretač Dana cikloturizma.

10.04.2024. – Dani cikloturizma u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth istaknula je kako cikloturizam ima više značajki.

– On je važan zbog boravka u prirodi, aktivnog odmora i mogućnosti da usput vidimo kulturno-povijesne znamenitosti područja u kojem smo odlučili boraviti. Potaknuta prošlogodišnjom konferencijom ovih dana u Gospiću, rodila se ideja da i Velika Gorica bude domaćin s obzirom na to da grad mnogo ulaže u biciklističku infrastrukturu. A gradonačelnik Ačkar prijedlog je prihvatio objeručke i evo nas ovdje – ispričala je direktorica Toth.

10.04.2024. – Dani cikloturizma u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Dani cikloturizma nisu mogli naći bolju destinaciju, istaknula je Ivana Alilović direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

– Velika Gorica spaja ono nespojivo. Šumarke prirode, vodene površine, ali i biciklističke staze koje su izgrađene i kreću se u smjeru jednog svjetskog grada. Ponosna sam što moj grad pokazuje rast i razvoj. Ovo je jedna od aktivnosti koja će nam dati zamašnjak da stvaramo budućnost za sve buduće generacije – poručila je direktorica Alilović.

10.04.2024. – Dani cikloturizma u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Kontinentalna Hrvatska iz dana u dan kroz brojke pokazuje svoj turistički promet, a ravnomjerno raspoređen turizam žele i u Ministarstvu turizma.

– Turizam može spojiti i održivo i poslovni dio priče, a može stvoriti i dodanu vrijednost za lokalno stanovništvo što je možda i najvažnije – naglasio je ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavko Štefičar.

10.04.2024. – Dani cikloturizma u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Velika Gorica u posljednje je tri godine uspjela povezati turopoljsku metropolu s hrvatskom metropolom i to potpunim osvjetljenjem biciklističke staze.

– Imamo i biciklističku stazu koja ide kroz prirodu, prolazi uz stari radar i Vukovinsko jezero te povezuje Veliku Goricu s donjim Turopoljem. Ona je od iznimne važnosti za sve naše sugrađane, a ne samo one koji su zaljubljenici u ovaj vid rekreacije. Nakon najave ove konferencije javile su nam se mnoge udruge koje su organizatori raznih bicikli jada, potaknute i nadahnute što će upravo Dani cikloturizma biti u našem gradu – rekao je prilikom otvorenja konferencije gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Ova objava Velika Gorica je idealna cikloturistička destinacija, nudi spoj prirode s urbanim dijelom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.