Prijava

Vaša prijava

Đekić uspješno operiran, i liječnike iznenadile posljedice udarca…

[]

Jutro nakon najtežeg dana u njegovoj mladoj nogometnoj karijeri, nakon vjerojatno najteže noći u njegovu životu, 18-godišnji nogometaš Gorice Đuro-Giulio Đekić išao je na hitnu operaciju lica. Stravične scene iz Koprivnice i dalje su teško izlazile iz glave u trenucima dok su se čekali vijesti o poslu kojeg su odrađivali doktor Igor Čvrljević i njegov tim u KB Dubrava…

Operacija je bila složena, zahtjevna i višeslojna, ali liječnici su, prema prvim dostupnim informacijama, napravili najbolji mogući posao. Nakon što je sve konačno bilo gotovo, stigle su dobre vijesti, koje kažu da je – operacija uspjela!

U službenom klupskom priopćenju nije se išlo u previše detalja, jer oni u ovom slučaju i nisu od presudne važnosti, neusporedivo je važnije da sve prođe dobro, ali neslužbene informacije kažu da je zatečeno stanje iznenadilo i same liječnike. Prema nekim procjenama, ozljede koje je Đekić zadobio u ovom slučaju bile su “kao u najtežim prometnim nesrećama”, nastradao je cijeli središnji dio lica i nema sumnje da će oporavak biti i dug i zahtjevan.

“Nogomet donosi mnogo lijepih trenutaka, ali u jednoj sekundi, kad sve stane, kad nastane tišina, kad se uhvatite u molitvama, zapitate se ima li sve smisla… Mladi igrač Gorice Đuro Giulio Đekić teško je stradao u jučerašnjoj utakmici u Koprivnici i danas prije podne će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Vjerujemo i molimo se za brzi povratak. U ime svih iz Gorice zahvaljujem Darku Korenu županu Koprivničko-križevačke županije na brzoj reakciji i mobiliziranju svih u bolnici u Koprivnici, upravi Slaven Belupa, ravnatelju i osoblju koprivničke bolnice, Tomislav Madžar koji je iz Zagreba koordinirao prijem u KB Dubrava. Igračima jedne i druge momčadi veliki respect jer u ovakvim situacijama teško je biti pribran…

🙏
🙏
❤
❤
, objavio je na svom Facebook profilu potreseni predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Kao što je i službeno navedeno, iz bolnice bi 18-godišnji desni bek Gorice i U-19 reprezentacije Srbije trebao izaći krajem idućeg tjedna, no proći će vjerojatno i mjeseci dok Đuro-Giulio ne bude u stanju ponovno istrčati na travnjak i zaigrati nogometnu utakmicu. To je, naravno, i manje važna stvar u ovom trenutku, no teško je ne suosjećati s mladim nogometašem i u tom smislu.

U Goricu je Đekić stigao iz Lokomotive u veljači 2023. godine, sve od tad nadao se prilici u prvoj momčadi, čekao šansu, a kad je konačno i dočekao svoje minute na travnjaku, već u drugoj seniorskoj utakmici dogodila mu se ovakva nesreća… Njegova mladost u svemu tome je i prednost, jer rane će zacijeliti i Đuro-Guilo će imati sasvim dovoljno vremena da krene iz početka, no nema dvojbe da će traume ostati.

Traume će, usput rečeno, ostati navijačima Gorice od cijele ove sezone, jer ovakvi trenuci samo su nesretna i ružna nadopuna svega što se događa(lo) na travnjaku. Teška ozljeda u ovoj je sezoni zadesila i Đekićeva suigrača Merveila Ndockyta, i to baš u trenutku kad se vratio u reprezentaciju, malo nakon što je ostao bez sestre, a kad se svega toga sjetiš, nekako je lakše podnijeti i to što je ova gorička nogometna sezona za brzi zaborav.

Jer, eto, nije sve u nogometu.

Ova objava Đekić uspješno operiran, i liječnike iznenadile posljedice udarca… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Državno Natjecanje iz geografije