Prijava

Vaša prijava

Bitka za titulu ide dalje! Pionirima bod u Solinu, odluka pada protiv Rijeke

[]

Jutro nakon novog poraza seniora, ovoga puta u Koprivnici, uz stravičan dodatak u obliku teške ozljede Đure-Giulija Đekića, pioniri Gorice krenuli su na svoj zadatak. Na igralištu s umjetnom travom u Vranjicu, s početkom u 10 sati, lideri HNL-a u svom uzrastu tražili su pobjedu protiv domaćeg Solina, kojom bi kolo prije kraja osigurali naslov prvaka države. Nažalost, nije se dogodilo, završilo je bez golova, ali mladi Goričani i dalje apsolutno sve drže u svojim rukama.

Nisu u klubu željeli ovim mladim igračima, dečkima od 14 i 15 godina, stavljati dodatan teret na leđa, tijekom tjedna baš sve se odvijalo onako kako je to bilo prije svake prethodne utakmice, no promjenu je donijela odluka da se na put krene dan ranije. Trener Boris Trivunov poveo je zadnji trening u subotu u 9 sati, nakon čega je poveo momčad u Solin, gdje su dečki prespavali i spremni dočekali sudar koji im je mogao donijeti titulu.

Značajno oslabljeni, bez dvojice reprezentativaca, Luke Čolića i Francisa Echuea, s nedovoljno oporavljenim kapetanom reprezentacije Matejem Kelavom na klupi, Goričani su nasrnuli od prve minute. Bila je u svemu tome vidljiva i određena psihološka blokada, što i ne čudi osobito kad znamo da je ovdje riječ o djeci koja tek završavaju osnovnu školu, no puno veći problem bio je stav protivnika. Solinjani su u borbi za ostanak u ligi, u ovu su utakmicu ušli s ogromnim motivom, ali i naglašenom defenzivnim pristupom.

– Dečki nisu parkirali autobus u šesnaestercu. Parkirali su dva autobusa u šesnaestercu… – dobacio je netko s tribina u trenucima dok su Goričani tražili način kako doći do gola vrijednog naslova prvaka.

Nije to baš išlo po planu, što je i logično uzimajući u obzir sve faktore, ii pritisak na leđima, i začahurenog protivnika, i zahtjevan teren. Imali su naši klinci svoje prilike, neke i vrlo dobre, ali generalno je u tim uvjetima teško bilo doći i do šanse, a kamoli do gola. I protegnulo se to na cijelu utakmicu, sve do završnog sučeva zvižduka, nakon kojega je na semaforu i dalje stajao isti rezultat kao i prije njezina početka: Solin 0, Gorica 0.

Svakome je tako pripao po bod, što Gorici nije bilo dovoljno da osigura titulu, budući da je dan prije drugoplasirana Lokomotiva došla do pobjede 2-1 u gostima kod Rijeke. Pobijedio je i Hajduk u Sesvetama, no Splićani su ovim bodom Gorice definitivno ispali iz igre za naslov. Kolo prije kraja tablica izgleda ovako: Gorica je prva s 56 bodova, Lokomotiva ima 54, a Hajduk je ostao na 52, koliko može imati i Dinamo dobije li svoju utakmicu ovoga kola.

U zadnje kolo kao dva jedina kandidata za titulu ulaze Gorica i Lokomotiva, pa će i svoje završne utakmice igrati u isto vrijeme. Gorica će na Gradskom stadionu dočekati Rijeku, a Lokomotiva će biti domaćin Dinamu. Točan termin tek će se dogovarati, a za naše klince dobra je vijest da im je i bod dovoljan za zadržavanje prvog mjesta.

Iako, nema dvojbe da će dečki ići na pobjedu, baš kao što su činili i u prethodnih 25 slučajeva…

Ova objava Bitka za titulu ide dalje! Pionirima bod u Solinu, odluka pada protiv Rijeke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Vatrogastvo kao poziv ljubavi

Državno Natjecanje iz geografije