Prijava

Vaša prijava

Mladost-Obrezina nije prošla u drugi krug


Veteranski nogometni klub Mladost-Obrezina sudjelovao je na 16. prvenstvu veterana u organizaciji Komisije za veteranski sport Hrvatskog nogometnog saveza održanog u Rovinju od 25. do 27. rujna 2015.godine. Na prvenstvu su sudjelovale 23 momčadi podijeljene u 7 skupina po tri momčadi i jedna skupina s dvije momčadi (u toj skupini bili su VNK Mladost-Obrezina i VNK Prva nogometna lopta-Županja). Pravo igranja na prvenstvu klubovi su izborili pobjedama na regionalnim odnosno županijskim natjecanjima, a neki klubovi su igrali s pozivnicama od krovne nogometne organizacije. Pobjednici skupina su od četvrtzavršnice igrali po kup sustavu (na ispadanje). Sve utakmice odigrane su na tri igrališta: dva u Rovinju (teren s prirodnom travom i teren s umjetnom travom) i Rovinjskom Selu (prirodna trava), a sudili su ih suci određeni od Komisije nogometnih sudaca HNS-a. Nogometni savez Zagrebačke županije predstavljali su osim Mladosti još VNK Vrbovec i VNK Zaprešić.

U poluzavršnici AK Siget-Hrvatski dragovoljac (Zagreb) bio je bolji od Jadran-Poreča, a Pazin-Veterani od TŠK 1932 (Topolovac). Susret za 3. mjesto između TŠK 1932 i Jadran-Poreča nije igran nego je pobjednik odlučen izvođenjem jedanaesteraca, uspješnija je bila momčad iz Topolovca (3:2). Završnica je pripala AK Siget-Hrvatski dragovoljac koji je s 1:0 bio bolji od momčadi iz Pazina.

Neodlučeno i poraz

Mladost je u prvoj utakmici u Rovinjskom Selu pod rasvjetom (petak, 25. rujna, 19:30 sati) igrala neodlučeno s klubom iz Županje (pogotke su postigli Robert Bojić i Željko Trupčević), a sutradan (subota, 26. rujna, 12 sati) u Rovinju, u uzvratu, izgubila je 1:2 (strijelac Goran Bogović). Obrezinci su bili razočarani takvim ishodom jer su imali lijepu prigodu da se kvalificiraju u četvrtfinale (pobjednici skupina). Za neuspjeh su sami krivi zbog toga što su na državno natjecanje došli nekompletni (nedostajalo je skoro pola igrača iz startne   postave), a Bogović je stigao tek na drugo poluvrijeme druge utakmice. Uzrok porazu leži i u činjenici da na prvenstvo veterana Mladost dolazi više rekreativno-turistički, a manje u natjecateljskom duhu. Zbog toga bi trebala izostati prebacivanja jedni drugima odnosno tražiti krivca za neuspjeh. Treba biti realan i priznati da momčad nije optimalno posložena na svim linijama, a ovaj puta (Mladost je skoro redoviti sudionik na državnom prvenstvu) manjak igrača na klupi za pričuve nije pružao mogućnost kvalitetne rotacije.

Druženje

Iako su ostali bez plasmana u drugi krug mladostašima to nije posve pokvarilo raspoloženje, jer ugodno i sunčano vrijeme u Rovinju bilo je idealno za razgledavanje grada, koji je u subotnje poslijepodne s mnoštvom ljudi u centru na rivi pružao dojam prave ljetne sezone (u tijeku je bio Weekend Media Festival 2015) . Manji broj nogometaša se stigao i kupati, temperatura mora je za njih bila prihvatljiva. Zajedničkim dogovorom odlučeno je da se boravak produži do nedjelje, uživalo se u druženju te raznovrsnom i izvrsnom izboru hrane u restoranu hotela Villas Rubin. Vrijeme je kraćeno igrajući belot i čineći simpatične smicalice jedni drugima po bungalovima u kojima smo bili smješteni.

Rezultati, redoslijed

Mladost-Obrezina (Rovinj 2015.): Dubravko Šorša, Tomo Breščaković, Igor Kunić, Zoran Kadabec, Sanjin Lalić, Danijel Pavličić, Ivica Janković, Robert Bojić, Damir Kuhar, Tomislav Posavec, Dubravko Vučilovski, Stjepan Antolović, Davor Sopina, dr. Stjepan Zagorac, Željko Filipčić, Sebastijan Matejaš, Željko Trupčević, Goran Bogović. Voditelj: dr. Stjepan Zagorac.

Skupina B  UNV Prva nogometna lopta (Županja) – VNK Mladost-Obrezina 2:2 (/Bojić, Trupčević); VNK Mladost-Obrezina – UNV Prva nogometna lopta (Županja) 1:2 (Bogović/).

Za 3. mjesto: TŠK 1932 – Jadran-Poreč (3:2-11m).

Finale AK Siget-Hrvatski dragovoljac – Pazin-Veterani 1:0.

Najbolji igrač: Dragan Vukoja (AK Siget-HD). Najbolji vratar: Damir Grbavac (AK Siget-HD). Najbolji strijelac (7 pogodaka): Aleksandar Franjić (TŠK 1932).

foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić