Prijava

Vaša prijava

Misnik Zvonimir Kurečić vodit će misu na kajkavskom jeziku


Plemenita opčina turopoljska i Dobrovoljno vatrogasno društvo Dubranec poziva na “Kajkavsku mešu vu Dubrancu”, Sveta misu na kajkavskom jeziku je u subotu u 18 sati, u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Dubrancu.

Po starim običajima slavne Zagrebačke nadbiskupije na starom hrvatskom kajkavskom jeziku misu je pripremio te će ju voditi misnik dr. Zvonimir Kurečić, a zbornim napjevima uljepšat će ju Gradski zbor Franje pl. Lučić pod vodstvom Dubravke Veliki.

– Očuvanje turopoljske tradicije i kulture temeljna je zadaća Plemenite opčine turopoljske, a očuvanje našeg kajkavskog jezika zasigurno pripada u tu kategoriju. Upravo stoga nam je veliko zadovoljstvo da ćemo nakon toliko vremena u našem Vrhovlju moći nazočiti misi na kajkavskom jeziku, na koju vas otvorena srca pozivamo – poručuju iz Plemenite opčine turopoljske.

Poslije mise program se nastavlja u društvenom domu u Dubrancu gdje će prof.dr.sc. Alojz Jembrih održati predavanje s temom: “Liturgijska kajkavska riječ kroz stoljeća u Zagrebačkoj biskupiji”. Nastupit će i kulturno umjentičko društvo Vrhovje župe Dubranec, a čut će se kajkavski jezik u pjesmi i stihu.