Prijava

Vaša prijava

Bandić najavio Kunića za novog gradonačelnika nakon lokalnih izbora 2017?


Gospodin Kunić sa svojim ljudima u Gorici mora najprije preuzeti odgovornost za upravljanje Goricom, a onda ćemo se mi lako dogovoriti oko državnih funkcija – odgovorio je Milan Bandić na naše pitanje hoće li ako postane ‘gradonačelnik Hrvatske’ predsjednika njegove goričke stranke angažirati za ministra znanosti i obrazovanja.

Mi ovdje nismo došli rušiti, već graditi, ali ćemo na idućim izborima u Gorici pobijediti. To će biti tako, baš jednako kao što smo pobijedili i u Zagrebu. Pobijedit ćemo jer mi jedino znamo raditi i graditi. Naš put je pravo, nemamo vremena za lijevo i desno – rekao je Bandić i konstatirao kako u njegovoj goričkoj stranci ima više od 50 posto žena, čak i više nego u ostalim ograncima

Ovo su gorički čelnici Bandićeve stranke

Prošlo je samo dva tjedna od kada je ogranak DC-a Velike Gorice prešao u redove Milana Bandića, a večeras je njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti već dobila svoj novi, gorički ogranak. Na konstituirajućoj sjednici za čelnog je čovjeka, očekivano, izabran Zvonko Kunić, gradski prosvjetni ‘ministar’, vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije i dugogodišnji Bandićev prijatelj. Kunić je rekao kako niti lijevi niti desni ne nude rješenje, već samo popis želja koje bi svi željeli. Zatim je bacio kritiku na način raspuštanja DC-a i činjenice što je tu odluku pročitao u novinama.

Zašto stranka Milana Bandića u Velikoj Gorici? Tvrdim da je treba zato jer su favoriti na papiru već podijelili plijen. Smeta mi što su uzeli copyright na demokraciju i na političku utakmicu. To ne može proći i nebu išlo. Oni koji su se ustrašili od naše stranke ili koji se boje da bi im debelo mogli pomrsiti račune, kažu najbolje bi bilo sve vas Bandićevce u autobus pa u Opatovac pa migrantima i svi skupa u mađarsku. Mi odgovaramo da nemaju toliko autobusa – izjavio je Zvonko Kunić i dobio gromoglasan pljesak.

Ivica Barukčić iz Mičevca je potpredsjednik ogranka, a njegovo je imenovanje na istaknutu poziciju također očekivano, s obzirom da je u Mičevcu još u srpnju pokrenuo prvi velikogorički ogranak Bandićeve stranke.

Za tajnicu je izabrana gradska vijećnica Tajana Amšel Zelenika. Stranka je dobila i četiri člana predsjedništva. U njemu je zasjela vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije Zlata Filipović, ujedno i gradska ‘ministrica’ poljoprivrede, zatim Eugenija Štajer iz Plesa, Željko Stanilović iz Lukavca te još jedan dosadašnji gradski vijećnik DC-a, Željko Tominčić.

U Gradski odbor stranke još ulazi Dragica Marlović (Petrovina), Nada Puceković (Gorica), Sanja Zado (Velika Gorica), Vjekoslav Bušić(Velika Gorica), Hrvoje Gregurić(Kosnica) i Franjo Kovačić (Kozjača)

Više o svemu slušajte u petak u informativnim emisijama City Radija…

galerija:

Milan Bandić 365 - osnivanje ogranka (1)
Milan Bandić 365 - osnivanje ogranka (2)
Milan Bandić 365 - osnivanje ogranka (3)
Milan Bandić 365 - osnivanje ogranka (4)
Milan Bandić 365 - osnivanje ogranka (5)
Milan Bandić 365 - osnivanje ogranka (6)