Prijava

Vaša prijava

Diljem goričkih restorana počeo Gastro tjedan, a sve je spremno i za veliki ručak!


Velikogoričkim ulicama iz kuhinja mnogih resorana počeo se širiti miris fine hrane. U različitim turopoljskim i morskim delicijama, ovisno o ponudi restorana, od danas u sklopu Gastro tjedna možete uživati po promotivnim cijenama. A kako će to izgledati kada cijeli grad zajedno ručak na jednom mjestu moći ćete vidjeti na ovogodišnjem Nedjeljnom turopoljskom ručku u sklopu 14. Gastro Turopolja koji će u nedjelju na Trgu kralja Tomislava ponovo okupiti više tisuća posjetitelja. Pripreme kreću od ranih jutarnjih sati, a konzumacija jela i kulturno-zabavni program od 12,30 sati.

Već  od 10 sati se može vidjeti i izložba, nije manifestacija zamišljena samo kao festival hrane i specijaliteta, već tu će biti i mnoštvo popratnog sadržaja i zabavnog programa, za svakoga po nešto – za Cityportal ističe predsjednik Ceha ugostitelja i organizacijskog odbora Gastra, Vladimir Birek.

Na Zagrebačkoj ulici uz mnoštvo predjela, glavnih jela i slastica, bit će i izložba jabuka, ali i sajam ‘Velikogorički dani meda’, izložba meda i pčelinjih proizvoda. Hrana će se pripremati i na licu mjesta. Za najbolju domaću turopoljsku kotlovinu pobrinut će se učenici velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava, a za lovački gulaš naša lovačka društva.

foto: tzvg.hr
foto: tzvg.hr

– To su još uvijek djeca koja uče, ali ona će u suradnji s dobrovoljnim vatrogasnim društvima pripremati slasnu turopoljsku kotlovinu i u tome usput i natjecati. Naravno da će se sve kasnije moći i pojesti – kaže Birek.

Manifestacija u organizaciji Grada, Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velike Gorice ima i međunarodni karakter. Svoje će probrane delicije predstaviti ugostitelji iz slovenske Općine Trebnje i Obrtničke zbornice Krško.

U nedjelju ne propustite ni kulinarski show uz Davora Dretara Dreleta i Tomislava Špičeka, a moći ćete kupiti i nešto od domaćih suvenira i proizvoda tradicijskih obrta. Organizatori su pripremili i cjelodnevni kulturno-zabavni program, a obećavaju da će hrane biti i više nego dovoljno!