Prijava

Vaša prijava

Kako rade vatrogasci doznajte sutra uz DVD Turopolje


Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje u subotu, 17.listopada organizira Dan otvorenih vrata.

DVD Turopolje osnovano je 1941. godine, aktivno je u svim segmentima, ima 84 aktivna člana, 21 je operativan, od toga imaju 37.-ero djece od 6-16 godina. Aktivno sudjeluju na natjecanjima diljem lijepe naše na kojima ostvaruju odlične rezultate.

„Drugu godinu zaredom organiziramo Dan otvorenih vrata kako bi široj javnosti prikazali s kakvom opremom i vozilima raspolažemo, te kako bi prikazali način rada prilikom vatrogasnih intervencija, prije svega smo usmjereni na djecu i mlade kako bi se pridružili ovom humanom pozivu.“ – rekao je zapovjednik DVD-a Turopolje Patrik Čunčić

Za sutra je pripremljen doista bogat program koji će započeti međunarodnom pokaznom vježbom na objektu nogometnog kluba Turopolje koju će održati domaćini i njihovi slovenski kolege iz PGD-a Brezje.

Od 16 sati program se nastavlja u društveno-vatrogasnom domu Turopolje gdje će vlč.Đuro Sabolek posvetiti novokupljeno vatrogasno kombi vozilo, pri čemu će kumovi, kako je rekao Čunčić, biti upravo kolege PGD-a Brezje.

Osim toga, zanimljivo će biti vidjeti kako će djelatnici JVP Velika Gorica s tehničkim vozilom izvesti pokaznu vježbu u kojoj će specijalnim hidrauličnim alatom rezati automobil i simulirati spašavanje unesrećene osobu.

Ovo je samo dio onoga što vas sutra očekuje ukoliko odlučite posjetiti dane otvorenih vrata DVD-a Turopolje, jer tu je još i mogućnost razgledanja prostorija društva, vatrogasnog spremišta ili izložbe stare vatrogasne opreme i fotografija, a ono što je važno za naglasiti, prihodi od prodaje hrane i pića idu u dobrotvorne svrhe kako bi pomogli daljnji rad DVD-a Turopolje.