Prijava

Vaša prijava

TJEDAN DANA BEZ KIŠE Grijat će nas sunce, ali trebate i pripaziti!


Napokon smo napustili tmurno i kišno razdoblje koje je obilježilo prvi dio jeseni, a sa sobom donijelo katastrofalne poplave u mnogim krajevima Hrvatske. Stanovnici općina Pokupskog i Lekenik mogu odahnuti, jer voda koja okružuje mnoge obitelji idućih dana će se polako povući.

Kristijan Božarov iz Crometeo tima za Cityportal je najavio tjedan dana bez kiše. Sunca će biti svakog dana, a oblaci će ga tek rijetko pokrivati. Ipak, to ne znači da se smijemo razgoliti jer dan se skratio i sunce se brzo povuče.

„Toplina je isključivo vezana uz sunčevu svjetlost. Čim se sunce spusti, odmah se rashladi. Dakle, nemojte očekivati da će navečer biti toplo, pogotovo večeras kada očekujemo da će zapuhati sjeveroistočni vjetar, zbog kojeg će biti i svježije“, kaže Božarov, najavljujući rosulju, koja na cesti može biti i opasna.

„Vlaga iz maglenih oblaka može kolnike učiniti vlažnima i opasnima za vožnju. Sutrašnje jutro bit će stupanj ili dva toplije od današnjeg jer će biti malo oblačnija noć i puhat će vjetar. Temperatura će biti od 5-7 celzijevih stupnjeva, danju će prevladavati kombinacija oblaka i sunca bez kiše, a tako će biti i u idućih tjedan dana. Trebamo se samo naučiti na gladne noći i jutra. Danju će biti ugodno, osobito na suncu“, kazao je Božarov.

Vrijeme i temperature u idućih tjedan dana:

foto: Crometeo tim
foto: Crometeo tim

Uskoro izlazi monografija o Radniku

Državno Natjecanje iz geografije