Prijava

Vaša prijava

Stjepan Kožić – Primjer uspješne vladavine na čelu Zagrebačke županije


Za činjenicu da je Zagrebačka županija jedna od najbrže rastućih u državi, zasigurno je zaslužan i njen čelni čovjek, koji je već ušao u petnaestu godinu upravljanja istom, a riječ je o županu Stjepanu Kožiću.

Gostujući danas u emisiji „Središnjica“ City radija, župan je iznio mnoge nepobitne činjenice kako se županija razvija. Da na mladima svijet ostaje svjesni su i u Zagrebačkoj županiji, pa se velika pažnja pridaje upravo izgradnji, odnosno dogradnji školskih objekata.

Župan Kožić podsjetio je kako su u rujnu započeli radovi na dogradnji Osnovne škole u Bedenici, otvorena je nova škola u Novom Čiču, otvoren je dograđeni dio Srednje strukovne škole u Samoboru, novi heksagon OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću kao i niskoenergetska školska-sportska dvorana uz Osnovnu školu Rakitje.

Vinske ceste Zagrebačke županije nadaleko su poznate, a odnedavno imamo i ceste sire zagrebačke regije u koje je uključeno 12 proizvođača sira s prostora županije i grada Zagreba, a kako kaže župan Kožić: „Ovaj projekt omogućava proizvođačima direktnu prodaju na kućnome pragu, a potrošačima da dođu na gospodarstvo gdje se odvija proizvodnja, da kušaju sir i kupe ga.“

U današnje vrijeme funkcioniranje bez Interneta vrlo je teško, a omogućiti priključak na brzi Internet svim kućanstvima na području Zagrebačke županije osnovi je cilj Programa ”Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje cijele Zagrebačke županije, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova” . Nedavno je potpisan Sporazum o suradnji na spomenutom Programu između župana Kožića i gradonačelnika Velike Gorice, Ivanić-Grada, Vrbovca, Jastrebarskog, Svete Nedelje i Zaprešića koji su nositelji projekata. Kako nam je rekao župan Kožić, realizacija cjelokupnog projekta mogla bi biti za tri godine.

Nezaposlenost je veliki problem u Hrvatskoj, no Zagrebačka županija može se pohvaliti trendom rasta zaposlenosti koja je zasigurno rezultat mnogobrojnih investicija na ovom području, o čemu je župan Kožić danas, također govorio.

Kako se bliže parlamentarni izbori, nismo mogli ne dotaknuti ih se, a što je Kožić, kao istaknuti član HSS-a, inače četvrti kandidat na listi Domoljubne koalicije za VI. Izbornu jedinicu rekao poslušajte na linku.