Prijava

Vaša prijava

STOP POLICIJA Goričanka napuhala 1,68 promila


Policija je objavila rezultate nove akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, koju su proveli na području cijele Policijske uprave zagrebačke. Utvrdili su 964 prometnih prekršaja, od čega je 167 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Oduzeli su 151 vozačku dozvolu, kao mjeru opreza, a iz prometa isključili 167 vozača. Kod 35 vozača (21%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 promila alkohola u krvi ili su odbili alkotestiranje.

U Velikoj Gorici je najviše napuhao vozač i to 1,86 promila, dok je na drugom mjestu vozačica s 1,68 promila alkohola u krvi. Za oboje je predviđena kazna od 5.000 do 15.000 kuna i zabrana vožnje do 12 mjeseci, za Cityportal je izjavio Dragan Karačić iz Odjela za sigurnost i preventivu goričke policije.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 53-godišnjaka koji je u petak, 16. listopada u 21.40 sati, u Dugom Selu, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka počinio prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem 2.78 promila alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je kod 49-godišnjakinje u nedjelju, 18. listopada u 3.55 sati, Zagrebu, koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem 1.7 promila alkohola u organizmu, dakle, neznatno više od goričkog slučaja.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 19 vozačica (11,4%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe Akcije 28 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a vezano uz nadzor zlouporabe droga, preliminarno su testirane 2 osobe kod kojih je test bio negativan.