Prijava

Vaša prijava

U tjedan dana na meti provalnika četiri obiteljske kuće


Gorička policija ovaj je tjedan imala najviše posla s provalnicima. Zabilježeno je čak četiri provale u obiteljske kuće. Dvije su bile u Donjoj Lomnici. S 18. na 19.listopad provaljeno je u kuću 71-godišnjeg Lomničana iz koje je lopov odnio nakit, računalo, zračnu pušku i novac u vrijednosti 20 tisuća kuna. A iz doma njegovog sumještanina lopov je ukrao 4 tisuće kuna. Na meti provalnika našla se i Gornja Lomnica. Lopov se u kući 60godišnjeg Zagrepčanina nije previše okoristio, ukrao je samo 200 kuna. Nakit i novac nestali su i iz kuće 52- godišnjeg Goričana u naselju Mala Gorica. Šteta je oko 20 tisuća kuna.

Prije tri noći, provaljeno je u Tiskov kiosk u Pokupskom. Lopov je ukrao veću količinu cigareta u vrijednosti 6,5 tisuća kuna. Dolazi zima i vrijeme je za promjenu guma na vozilima. Naime, iz skladišta splitskog poduzeća Konstruktor, koje se nalazi u Vukomeričkoj ulici. Ukradeno je četiri para zimskih guma te jedan par guma s felgama. Poduzeće je oštećeno za 15 tisuća kuna.

Policija pronašla krivce za krađe na području Posavine

Provedenim istraživanjem policija je dokazala 25-godišnjem mladiću 9 kaznenih djela. Mladić je provaljivao i krao u vikendicama na području Posavine. Policija je provela istraživanje i nad dvojicom osumnjičenih s područja Velike Gorice kojima su dokazana četiri kaznena djela. To su dvije provale u ostave, vikend kuću i krađa skutera. Radi se o mladićima starima 20 i 18 godina.

Nakon tri godine, policija je pronašla ukradenu crvenu labudicu s registracijskim pločicama iz Velike Britanije. Kako doznajemo iz policije pronađena je na parkiralištu u Velikoj Kosnici, a ukradena je 2012. godine u Švicarskoj.

Porast korištenja opojnih droga kod goričke mladeži

Glavna večernja okupljališta mladeži su uglavnom mjesta oko velikogoričkih škola. Neosvijetljena i pomalo skrivena mjesta idealna su im za neobvezne razgovore koji se ponekad vode uz konzumaciju opojnih droga. Gorička policija je u posljednjih tjedan dana zaplijenila nekoliko grama marihuane i jointova.

S jointom, kod osnovne škole u Pucekovićevoj ulici, policija je zatekla 20 – godišnjeg mladića i oduzela mu tri smotuljka ove opojne droge. Prije tri dana, kod OŠ Jurja Hbdelića i Eugena Kvaternika policija je uhvatila dvojicu mladića kako puše joint. Jedan od njih je zaradio kaznenu prijavu, a drugi optužni prijedlog. I još jedna zapljena bila je kod Kumičića. Policajci su legitimirali 22-godišnju djevojku i njenog 25-godišnjeg prijatelja. Mladić je kod sebe imao pola grama marihuane, a

Podsjećamo, kako je nedavno donesen zakon o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe, ali je još uvijek zakonski kažnjiva njena „rekreativna konzumacija“.