Prijava

Vaša prijava

Imate li opasni otpad? Mobilno reciklažno dvorište stiglo u Čičku Poljanu


U mobilnom reciklažnom dvorištu mogu se zbrinuti čak 33 vrste opasnog otpada, od fluorescentnih cijevi, uljanih ambalaža do baterija. Ono se trenutačno nalazi u Čičkoj Poljani i građani manje količine mogu dovoziti na zbrinjavanje. Direktor VG Čistoće Željko Galeković najavljuje kako će od iduće godine svi građani imati čak dvaput mjesečno pristup mobilnom reciklažnom dvorištu.

„Krenuli smo u Čičku Poljanu jer tamo sada prikupljamo i glomazni otpad prema ustaljenom rasporedu. Od sada će dakle, istovremeno biti omogućeno prikupljanje opasnog i glomaznog otpada. Zahvaljujući dva odjeljka mobilnog reciklažnog dvorišta, ono je uvijek dostupno. Naime, dok se jedan puni otpadom, drugi je moguće odvesti na pražnjenje tako da nema praznog hoda“, pojašnjava Galeković.

Grad je u velikoj ekspanziji kada je u pitanju zbrinjavanje otpada, a odlagalište Mraclinska Dubrava trebalo bi postati jedno od najmodernijih u Hrvatskoj.

„Pri kraju su radovi na reciklažnom dvorištu koje jedino takvo u Republici Hrvatskoj. Ove godine smo našim sugrađanima podijelili 1200 kompostera, a podijelit ćemo i 500 kanti za više stambene jedinice te jednako toliko za papir i ostali otpad. Cilj nam je senzibilizirati javnost i podizati svijest za ekologiju”, rekao je gradonačelnik Barišić istaknuvši izvrsnu suradnju sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Galerija fotografija:


Udarnik i dalje pobjeđuje

Mraclin za čistu peticu