Prijava

Vaša prijava

Stigle minus temperature, mraz i magla, a evo što slijedi


Jutros su nas prvi put ove jeseni dočekale temperature u minusu. Na velikogoričkom području najniža je bila -2 celzijevca, ali hladnoća nije dugo trajala. Zubato jutarnje sunce pomoglo nam je, pa nismo trebali šetati zabundani.

Sve u svemu, hladna noć, ujutro mraz i mjestimična magla ipak nagovještavaju dolazak osjetno hladnijeg vremena, kakvo u ostalom i priliči za ovo doba godine.

Prognostičar Roland Bilobrk iz Crometeo tima najavljuje kako će nam sunce ovih dana učiniti jesen vedrijom.

Slijede nam toplija jutra

„Pod utjecajem smo snažne anticiklone tako da će poslijepodne biti pretežno i djelomično sunčano. Vjetar će biti slab, a današnja maksimalna temperatura 12 °C. Sutra će također biti hladno jutro, mjestimice uz mraz i maglu, ali tijekom dana ponovo sunce. Najniža temperatura bit će -3 celzijevca, a maksimalna 12“, ističe Bilobrk najavljujući toplija jutra.

„Jutarnje temperature će kroz tjedan početi rasti iz dana u dan, tako da više neće biti tako niske. One će se uglavnom kretati između 0 i 3 °C. Najviša dnevna i dalje 12 °C. Ušli smo u dulje razdoblje stabilnog vremena, jedino što ćemo imati jutarnje magle“, dodao je prognostičar.