Prijava

Vaša prijava

Općina Lekenik dodjeljuje jednokratne novčane potpore učenicima i studentima


Temeljem Odluke Općinskog vijeća, Općina Lekenik će u školskoj/akademskoj godini 2015./2016. dodijelit ukupno 16 jednokratnih novčanih potpora redovnim učenicima srednjih škola u visini od 1.500,00 kuna i 8 jednokratnih novčanih potpora redovnim studentima u visini od 2.000,00 kuna.

Uz zahtjev za dodjelu jednokratnih novčanih potpora kandidat mora dostaviti slijedeće isprave kojima dokazuje ispunjavanje uvjeta za dodjelu potpora:

  • da je državljanin Republike Hrvatske – presliku Domovnice,
  • da ima prebivalište na području Općine u najmanje dvije protekle godine računajući od
    dana raspisivanja natječaja za dodjelu potpora – potvrdu MUP-a o prebivalištu (izdanu nakon dana raspisivanja natječaja),

  • da je upisao školsku/akademsku godinu 2015./2016. kao redovni učenik/student –
    potvrda škole/fakulteta
  • da nije stariji od 26 godina – presliku osobne iskaznice
  • da je postigao opći uspjeh u prethodnoj godini obrazovanja (učenik – najmanje srednju ocjenu 4,5 za prethodnu godinu obrazovanja – potvrdu škole o prosjeku ocjena u prethodnoj godini obrazovanja. Student – najmanje srednju ocjenu 4,5 za prethodnu godinu obrazovanja u srednjoj školi, odnosno najmanje srednju ocjenu 4,0 i najmanje 55 ECTS bodova za prethodnu akademsku godinu – potvrdu fakulteta odnosno škole o prosjeku ocjena odnosno ECTS bodova u prethodnoj godini obrazovanja.)

Učenici prvih razreda srednjih škola trebaju dostaviti potvrdu o prosjeku ocjena 8. razreda osnovne škole, a studenti prve godine studija potvrdu o prosjeku ocjena četvrtog razreda srednje škole.

Također, jedan od uvjeta je da ukupno isplaćeni prihodi članova domaćinstva ne prelaze cenzus od 2.000,00 kuna po članu domaćinstva.

Podnositelji zahtjeva dužni su dostaviti i presliku kartice žiro-računa na koji će im se isplatit potpora u slučaju ispunjenja svih navedenih uvjeta, a rok za dostavu zahtjeva je 20. studeni.

Zahtjevi za dodjelu jednokratnih novčanih potpora sa propisanom dokumentacijom trebate dostaviti na adresu: Općina Lekenik, Zagrebačka 44, Lekenik, uz naznaku „ZA NATJEČAJ-JEDNOKRATNE NOVČANE POTPORE“.

Obrasce/izjave možete preuzeti na sljedećim linkovima:

izjava-1

izjava-2