Prijava

Vaša prijava

Guido Quien Goričanima predstavlja ‘Čitanje oblika’


U vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u 19 sati bit će predstavljena knjiga „Čitanje oblika“, autora Guida Quiena. Na promociji će osim autora govoriti i likovna kritičarka Branka Hlevnjak te urednik knjige Miljenko Muršić.

„Knjiga je vrlo lijepa i bogato ilustrirana. Autor je u njoj okupio 70-ak tekstova na temu suvremene hrvatske likovne umjetnosti. Oni su objavljivani kao prikazi, kritike i predgovori izložbama, od kojih su neke od njih bile i u našoj galeriji Galženica, a tekstovi posvećivani autorima vezanima uz Veliku Goricu“, rekao je Muršić.

Osebujan pogled na likovno stvaralaštvo

Povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Guido Quien u knjizi je objedinio likovne kritike, osvrte i predgovore izložbama. Prateći desetljećima suvremenu hrvatsku umjetnost, autor daje osebujan pogled na likovno stvaralaštvo i na stvaraoce. Njegova su zapažanja živa, dojmljiva i poticajna. Tekstovi su nastali u pojedinim prigodama, no ovako okupljeni prerastaju u panoramu, u svojevrsni uvod u umjetnost i njen zagovor. Rođen u Zagrebu, životom vezan uz Dalmaciju, velikim dijelom svog života i rada autor je vezan i uz Veliku Goricu.

U prigodnom glazbenom programu večeras će nastupiti velikogorička violinistica Zinka Holy.