Prijava

Vaša prijava

Jeste li i vi zaslužili diplomu za roditeljstvo?


Šestoj generaciji roditelja Dječji vrtić Velika Gorica dodijelio je diplome za roditeljstvo. Riječ je o mamama i tatama koji su protekla tri mjeseca pohađali radionice za roditelje ‘Rastimo zajedno’. Uz pomoć pedagoginje Vedrane Debijađi i psihologinje  Ljubice Lovreković, kroz 13 susreta imali su priliku izmjenjivati svoja iskustva, probleme, znanja i roditeljske vještine, upoznati najbolje od sebe kao roditelja te na taj način unaprijediti svoje roditeljstvo.

diplome za roditeljstvo

„Najkorisnijim dobitkom za sebe smatram spoznaju da smo svi odgovorni za sebe te da je roditeljska odgovornost brinuti se o sebi jednako brižno kao i o djetetu. Puno sam strpljivija i puno lakše komuniciram s djetetom, lakše prilagođavam komunikaciju i očekivanja.“, napisala je jedna majka.

Prve tri su najvažnije

Program radionica s roditeljima ‘Rastimo zajedno’ namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do 4 godine života. Nastao je kao dio UNICEF-ovog programa ‘Prve tri su najvažnije’ i od 2008. godine provodi se s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske.

diplome za roditeljstvo

„Svrha programa radionica s roditeljima jest omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj kako roditelja tako i djeteta. Roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svojem djetetu, bolje upoznaju sebe kao roditelja te doznaju i za druge moguće načine interakcije s djetetom. Upoznaju se i sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta. Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovaraju na druga pitanja za koja roditelji izraze interes“, priča nam pedagoginja Vedrana Debijađi.

Program je podijeljen u 11 radionica. Svaki roditelj dobiva mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima. A kada završi ‘službeni’ dio, mame i tate se nastavljaju družiti u Klubu roditelja ‘Rastimo zajedno’.

Galerija fotografija: