Prijava

Vaša prijava

ŠOK NA BADNJAK Huligani uništavali školu Eugena Kumičića i pokrali računala


Divljaci su noćas posjetili Osnovnu školu Eugena Kumičića. Razvalili su glavna ulazna vrata i krenuli u vandalski pohod. Potpuno su uništili kabinet biologije i fizike, a dok su planirali pljačku opijali su se alkoholom.

„U kabinetima su pobacane stvari, sve epruvete, bačen je model ljudske lubanje, katastrofa!“, priča nam šokirana ravnateljica Snježana Pavić.

Po hodnicima i učionicama škole bilo je mnoštvo razbacanih boca alkoholnih pića, što svjedoči kako je divljanje trajalo i više sati. Nakon što su školu devastirali, ukrali su šest računala.

„Oni su se u školi očito duže zadržali. To nisu bili profesionalci, izgleda mi kao djelo starijih maloljetnika i mlađih punoljetnika. Ne mogu reći da je to neka  osveta  školi, za takvo nešto nema razloga“, kaže ravnateljica.

Provalu u školu policiji je jutros dojavio netko od prolaznika jer staklena ulazna stijena bila su vidljivo uništena.

„Prolaznik  je vidio razbijena vrata i pozvao policiju. Ubrzo smo i mi došli i vidjeli taj prizor te također zvali policiju kako se tragovi ne bi uništili“, istaknula je Pavić, procjenjujući kako je u školi počinjena  šteta od oko 50 tisuća kuna.

U tijeku je policijski očevid.

Inače, ovo nije prva krađa u Osnovnoj  školi Eugena Kumičića. Posljednja je bila protekle jeseni kada  je ukradena mikseta za razglas.