Prijava

Vaša prijava

EKSKLUZIVNO Šokantno u centru Gorice: ‘Bacit ću se s balkona ako nas deložirate, sin i muž prikovani su za krevet’


Prava drama jutros se odvijala u Kolarevoj 8. Borka Vojnović vikala je da će se baciti iz svoga stana u trenutku kada je sve bilo spremno za deložaciju njezine obitelji.

Ispred zgrade opsadno stanje. Sedam policijskih kombija i mnoštvo policije potpuno je blokiralo dio Kolareve.

„Ako se ne bacim sa zgrade, prerezat ću si žile“, govorila je potresena žena. Nakon što se smirila i izašla iz stana, željela nam je ispričati svoju tužnu priču.

Vratila novac, ali već je bilo kasno

Borka Vojnović zajedno sa svojim suprugom i sinom samo su jedne od žrtava kamatara u Velikoj Gorici i Hrvatskoj. Novac je posudila i vratila, ali već je bilo kasno. Stan je u međuvremenu dobio novog vlasnika.

 „Kada sam digla novac i njemu vratila,  za što ovdje kod sebe imam potvrdu, on je u međuvremenu na sebe prenio nekretninu da za to nismo ni znali, te je prodao trećoj osobi, što također nismo znali. Nismo mi bili ni na dražbi ni na ničemu. Sad nas žele izbaciti van, a mi nemamo gdje“, kaže Borka Vojnović.

Koljaja: Prevareni smo

Iz Udruge ‘Oštećenici RBA zadruga’ kažu kako su prevareni. Nedavno je donesen Zakon koji treba štititi stanare od daljnjih deložacija, ali se Zakon ne primjenjuje za  sve jednako, upozorava predsjednik Udruge Nenad Koljaja.

 „Tumačenje Zakona Ministarstva pravosuđa je na način da se ovrhe zaustave, međutim, ništetnost ugovora prema Zakonu vrijedi samo za neke buduće ugovore, a ne retroaktivno za ugovore koji su već sklopljeni, tako da je to jedna sramota. Prevarili su nas“, poručio je Koljaja.

Sin i muž teško bolesni

Za Borku Vojnović ne vrijedi novi Zakon. Završila je u raljama prevaranta i našla se pred zidom. Zajedno sa sinom i mužem, koji su od svega teško oboljeli i nalaze se prikovani za krevet.

 „Imam bolesnog sina koji je ostao i bez posla. A moj muž koji je potpisao te papire imao je moždani udar. Nakon toga više ne može ni govoriti ni pisati, a zajedno imamo nekretninu. Zar to može proći kod normalnih osoba“, govorila je nesretna žena.

Deložacija je za danas prekinuta i policija je odblokirala Kolarevu ulicu, ali samo privremeno, dok ne dođe novi sudski nalog. Borka Vojnović je odlučna. Iz svoga stana neće otići, pa makar i po cijenu vlastitog života.

Galerija fotografija:


PREDSTAVLJENI REZULTATI STOP PROGRAMA