Prijava

Vaša prijava

Odličan odaziv na prvom Velikogoričkom kvizu – „Alpas – Nogometne Ikone“


Trenutno najpopularniji pub kviz u državi, Kviz – „Nogometne Ikone“, održan je premijerno u srijedu 27. siječnja u Oziris baru. Unatoč povijesnoj utakmici hrvatskih rukometaša i fantastičnom uspjehu Kauboja, to nije previše omelo 50-ak okupljenih igrača unutar 12 ekipa koji su pohodili prvi Velikogorički kviz „Ikona“…

Igralo se kao i u svim drugim gradovima u kojima se igra po Hrvatskoj (Zagreb, Split/Kaštel Sućurac, Rijeka), s dva ekrana, popratnim materijalima, voditeljem Vladom Bobanom koji je jedan od poznatijih velikogoričkih novinara, a ujedno i suorganizator kviza – te vrijednim nagradama koje je osigurao generalni sponzor kviza – Alpas.

‘Posrnule djevice’ na tronu

Nakon nešto više od dva sata igre, pobijedila je ekipa „Posrnule djevice“ koja je pobijedila s čak 83% riješenosti kviza, što je u rangu najboljih ekipa u Hrvatskoj. Odlična i s bonom od 200 kn od strane Alpasa nagrađena ekipa bila je i ona pod imenom „Davljenici Stuttgart“ koja je zauzela drugo mjesto s četiri boda manje od pobjednika, dok su odlični trećeplasirani bili i debitanti „Đuzlići“.

Nagradu za romantično predzadnje mjesto odnijela je mlada ekipa „Špankanje“, i to bon od 100 kn od strane Alpasa, dok je utješnu nagradu za najkreativnije ime ekipe – osvojila momčad s nazivom na francuskom jeziku, „La Plume de la Tante“, inače također simpatična momčad studenata iz Konavala koji studiraju u Zagrebu.

Kvizaši su bili oduševljeni kvizom, multimedijom te kreativnim pitanjima organizatora što je prokomentirao i član „Davljenika Stuttgart“, Marko Štefanić: „Ovaj je kviz nešto stvarno posebno i sjajno. Organizacija i provedba su besprijekorni i vidi se da dečki imaju iskustva i znanja u ovakvim stvarima, dok je posebno simpatična bila prilagođenost kviza Velikoj Gorici s obzirom na pitanja o turopoljskom sportu, Radniku i sl. Definitivno ovakvi novi sadržaji trebaju našem gradu i nadam se da će uskoro biti još ovakvih kvizova s još većim odazivom od današnjeg koji je sam po sebi bio izvrstan za prvi put. Mi smo prezadovoljni našim nastupom, ali moram istaknuti da mi je žao što smo promašili audio pitanje i nismo točno napisali traženu himnu turopoljskog kluba koju su organizatori reproducirali. Napisali smo ‘Vatrogasac Kobilić‘ jer smo tamo igrali, a trebali smo znati da je Polet iz Buševca jer, realno, oni jedini imaju razglas u klubu“, kazao je Štefanić.

Kvizom „Alpas – Nogometne Ikone“ zadovoljni su bili i u Oziris baru, ali i sami organizatori te je glavni od njih, Ivan Dominik – Dompa, na kraju događaja rezimirao: „Drago nam je što je odaziv ekipa bio velik, što smo doveli kviz u ovaj lijepi grad i što su ljudi i u Ozirisu i sami igrači oduševljeni onim što smo im prezentirali. Nemamo problem vratiti se ovdje i napraviti kviz opet, tako da će nam to biti i čast kad nas opet pozovu. Uglavnom, sve najbolje i apsolutno se isplatilo proširiti kviz na Goricu“, izjavio je Dompa.

Nije trebalo dugo čekati, novi kviz najavljen je već za tri tjedna, preciznije 17. veljače ove godine, tako da će očito veliko znanje Velikogoričana o nogometu ponovno biti honorirano jednim ovakvim eventom.