Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Buševec održalo godišnju sjednicu


Društvo žena Buševec sinoć je u prepunom vatrogasnom domu u Buševcu održalo svoju 17. redovnu godišnju sjednicu na kojoj su podsjetili i izvijestili što su sve napravili u 2015.godini.

Njihova najveća akcija bila je obnova krovišta kuće sumještanke Branke Dianežević Bašić koju su pokrenule na inicijativu predsjednice društva Lidije Rožić. Zahvaljujući akcijama koje su same pokrenule te pomoći sumještana, krovište je obnovljeno u rujnu prošle godine. Pomogli su i Klub žena Pokupsko koje je doniralo tombole te udruga Moj Buševec koji su donirali novac od kotizacije za 2.buševsku biciklijadu.

Velika zahvala i Centru za socijalnu skrb, gradu Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji i svim mještanima Buševca na dobroj volji i financijskoj pomoći.“ – rekla je Barbara Kos iz Društva žena Buševec.

U prošloj su godini posjetile svoje bolesne članice i rodilje, a povodom uskršnjih i božićnih blagdana prigodno su darivale sumještane slabijeg imovinskog stanja.

Sudjelovale su  na manifestacijama „Na Kupi me pokupi“, organizirale su besplatan izlet u Hrvatsku Kostajnicu  kao i proslavu Martinja, a u studenom su posjetile i Vukovar – Grad heroj.

Sjednici je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić koji je tom prilikom izjavio: „Čestitam vam na vašim rezultatima i vjerujem da ćemo se i dogodine na neki način moći vidjeti i pohvaliti. Evo jučer smo na mrežnim stranicama Grada objavili javni poziv na koji se društva i društva žena, ne samo vaše, nego i druga s područja grada Velike Gorice mogu javiti sa svojim programima. Javni poziv je otvoren najmanje mjesec dana, vjerujem da ćete to savladati i da će sve biti u redu, pa ćemo i sljedeće godine moći se ovdje naći i čestitati vam na vašim rezultatima.“

Nakon službenog dijela sjednice, plesnu točku izvele su Lekeničke mažoretkinje, a Društvo žena Pleso okupljene je nasmijalo do suza svojom predstavom.