Prijava

Vaša prijava

Starogradske pjesme i sevdah iz perspektive Zrinke Posavec stižu u Galženicu


Ukoliko ste ljubitelji starogradskih pjesama i sevdaha nadolazeći koncert Zrinke Posavec zasigurno će biti vaš izbor kako provesti večer uoči Valentinova.

U proteklih godinu dana u kojoj je izvela dvadesetak koncerata uz suradnju i predani rad glazbenika Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela koji potpisuju glazbene aranžmane, Zrinka Posavec izgradila je svoj stil pjevanja autentičnih suvremenih interpretacija.

Na koncertnom repertoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama. Tako ćete na koncertu čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk. I kako sama Zrinka kaže: Narodna glazba je živa stvar, ona putuje da mi to niti ne znamo, ulazi u mnoge prostore i ponekad tamo ostaje zadržana snagom duha, mijenja se i preoblikuje u nešto drugačije, svatko joj daruje jedan dio sebe i ona postaje sve dublja i jača. Vrlo brzo sam shvatila da me oduševljavaju izvorni pjevači koji ne pjevaju uvijek baš tonski i ritmički točno, ali kada pjevaju, energetski se prostor mijenja i ja doslovno treperim. To me je još od malena žestoko privlačilo. S obzirom da sevdah također spada u tradicijsku glazbu, put je bio nekako i logičan.“

Na tržištu je odnedavno i Zrinkin prvi album pod nazivom „Pantomima“ na kojem se nalaze poznate svdalinke “Moj dilbere”,”Stade se cvijeće rosom kititi”, ali i starogradske poput “Fijaker stari”, “Na te mislim”, te mnoge druge poznate skladbe.

Pred Zrinkom Posavec  je niz koncerata od kojih jedan možete poslušati u subotu, 13.veljače u Dvorani Galženica s početkom u 19,30.