Prijava

Vaša prijava

Crveni križ Velika Gorica obilježava Svjetski dan bolesnika


Na današnji dan, 11.veljače obilježava se Svjetski dan bolesnika čijem obilježavanju će se pridružiti i Crveni križ Velika Gorica.

Ravnateljica Suzana Strunjak podsjeća kako je ovaj dan „utemeljio  papa Ivan Pavao II. posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. i naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih djelatnika, a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.“

Gradsko društvo Crvenog križa, budući Velika Gorica nema bolnicu u kojoj bi posjetili bolesnike za posjet je odabralo Dom za starije i nemoćne osobe „ Ljubav“ . Obilježavanju će se pridružiti i naši najmlađi sugrađani polaznici dječjeg vrtića „Koraci“ koji  su proteklih dana marljivo izrađivali čestitke koje će darovati korisnicima Doma, te će im u ovoj prigodi otpjvati nekoliko pjesmica.

Crveni križ darovati će zanimljive društvene igre poput puzzli, domina, karata za Crnog Petra i ostale, te će to svakako biti jedno lijepo druženje između naših najmlađih i najstarijih sugrađana.

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetiše u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.