Prijava

Vaša prijava

Menadžeri poslovnog razvoja dobili certifikate


Foto: Gorica.hr
Foto: Gorica.hr

Projekt “Menadžeri poslovnog razvoja”, nakon provedene edukacije i praktične nastave za sudionike, ušao je u svoju završnu fazu otvaranjem velikogoričkog ureda za savjetovanje poduzetnika. Ured je na Šetalištu Franje Lučića otvorio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je sudionicima projekta dodijelio certofikate. „Ako na mladima svijet ostaje, a gledajući vas, znam da smo u dobrim rukama.“ – poručio je Kolarec, dodavši kako naš grad uz obučavanje mladih visokoobrazovanih osoba za samozapošljavljanje i poduzetništvo, ima svijetlu budućnost.

U proteklih gotovo godinu dana 30 mladih dugotrajno nezaposlenih, visokoobrazovanih osoba iz Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, su pod mentorstvom informirali poduzetnike, sudjelovali u organizaciji seminara te upoznali osnove EU projekata i projektnih prijava. Kroz 120 sati edukacije odradili su isto toliko sati i prakse, a osmero polaznika s područja našeg grada praktični dio je odradilo u Turističkoj zajednici, Udruženju obrtnika te gradskim upravnim odjelima.

Dobivenim certifikatom ovi mladi ljudi spremni su otvoriti vrata ureda zainteresiranim strankama koje će potom savjetovati pri izradi razvojnih dokumenata te Projekt će se u potpunosti realizirati tijekom 20 mjeseci, a da pokazuje dobre rezulatate je i činjenica da je od osmero sudionika, njih troje već našlo posao dok su ostali dobili dobar vjetar u leđa za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt je sufinancirala Europska unija u iznosu o 1,5 milijuna kuna, a provode ga gradovi partneri Požega i Velika Gorica te razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije. Inače, novootvoreni Ured za savjetovanje poduzetnika sljedećih će šest mjeseci raditi utorkom i petkom od 9 do 13 sati.